Vesti Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600 u Crnoj Gori

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600 u Crnoj Gori

| 07.10.2019. | gov.me
kolain leto1650 1450 1000xscg

Uprava javnih radova Crne Gore potpisala je 03. oktobra 2019. tri nova ugovora koji će omogućiti nastavak aktivnosti u okviru razvoja i izgradnje skijališta na severu države. Ukupna vrednost ovih ugovora je 4,1 miliona eura obezbeđenih iz kapitalnog budžeta Vlade.

Žarski - ski staze
U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rešenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“. Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrednost posla je 1,9 miliona eura.

Rok za izradu idejnog rješenja je dva meseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva meseca od usvajanja idejnog rešenja, a za izgradnju šest meseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ranije je ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosede isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

Žarski - prilazni put
Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Kolašin 1600 - ski staze
Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrednost radova je 1,2 miliona eura.

Izvođač se obavezao da izradu idejnog rešenja završi u roku od dva meseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva meseca od dana usvajanja idejnog rešenja, dok će radove na žičari završiti za šest meseci od uvođenja u posao.

          Izvor: http://www.gov.me

Znači nove staze u najboljem slučaju za sezonu 2020 / 2021.

 

Komentari