Vesti Turneja 4 skakaonice - Pobeda Kobajašija i na drugoj stanici u Garmišu

Turneja 4 skakaonice - Pobeda Kobajašija i na drugoj stanici u Garmišu

Garmisch-Partenkirchen, GER | 02.01.2019. | B92
kobajasi

Japanac Rjoju Kobajaši trijumfovao je u Garmiš-Partenkirhenu, drugoj stanici novogodišnje turneje Četiri skakaonice. Kobajaši, koji je slavio i pre dva dana u Oberstdorfu, došao je do druge pobede i šeste pobede u sezoni i karijeri, skokovima od 136,5 i 133 metra, što mu je donelo 266,6 bodova.

Odmah iz Kobajašija završio je Markus Ajzenbihler iz Nemačke koji je sakupio dva boda manje, dok je podijum popunio Poljak David Kubacki, uprkos najboljem nastupu u kvalifikacijama.

Na polovini turneje vodi Japanac i u devet od poslednjih deset slučajeva ovo prestižno takmičenje osvajao je upravo čovek koji je imao prednost nakon takmičenja u Garmišu.

Kobajaši je nastavio sa sjajnim nastupima od početka sezone, ali je zanimljivo da su mu oba skoka bila kraća od drugoplasiranog Ajzenbihlera. Nemac je u prvoj seriji skočio 138 metara, a u drugoj 135, ali mu to nije bilo dovoljno – koeficijent vetra i ocene sudija su bile na strani Rjojua, koji se provukao kroz "iglene uši". Ajzenbihler se na kraju poklonio Kobajašiju.

Četvrtu poziciju je zaslužio Roman Kudelka, ispred Junšira Kobajašija, dok su prvih 10 kompletirali Kamil Stoh, Stefan Leje, Timi Zajc, Halvor Egner Granerud i Andreas Stjernen.

Sada se skakači sele u Austriju – u petak je na programu Insbruk, a dva dana kasnije će biti odlučen pobednik u Bišofshofenu.

     Foto: FIS

 

Komentari