Vesti Turjak, Rožaje - Nakon 13 godina skijalište ponovo radi

Turjak, Rožaje - Nakon 13 godina skijalište ponovo radi

Turjak, Rožaje, MNE | 27.01.2017. | vijesti.me
turjak zima2017 800x486

Snežno nevreme u Rožajama je donelo velike probleme meštanima, ali i radost ljubiteljima zimskih sportova, s obzirom na to da je skijalište na Turjaku poslije 13 godina počelo sa radom.

Menadžer Ski-centra „Hajla“, koje gazduje skijalištima, Dženis Nurković je kazao da je zbog povoljnih vremenskih prilika za skijanje proteklih dana na stazama bio veliki broj posetilaca.

„Prema vremenskoj prognozi, očekuje nas i dalje lepo i sunčano vrijeme što su svakako idealni uslovi da svi koji dođu na skijalište uživaju. Cene ski-pasa su zasigurno najjeftinije u regionu jer smo se trudili da one ove sezone budu promotivnog karaktera. Dnevni ski pas za odrasle iznosi šest, a za decu do 15 godina po četiri eura, što je u ovoj teškoj materijalnoj situaciji još jedna preporuka svima u regionu da nas posete“, kazao je Nurković.

On je podsetio da skijalište na Turjaku nije radilo duže od decenije. Oko 300 hiljada eura za njegovo stavljanje u funkciju, prema Nurkovićevim rečima, obezbedila je lokalna uprava preko crnogorske Vlade.

„Od tih sredstava smo uspeli da osposobimo i stavimo u funkciju staze „Turjak I“ i „Turjak II“. Ovih dana je skijalište pušteno u probni rad i na naše veliko zadovoljstvo već ga posećuje veliki broj gostiju. Oni su otišli zadovoljni sa našeg skijališta“, kazao je Nurković koji je izrazio zadovoljstvo što je oživljavanjem skijališta stvorena pretpostavka da grad pod Hajlom ponovo poprimi epitete poznatog zimskog turističkog mesta.

 

Komentari