Vesti Trebevićka žičara, Sarajevo - Pripreme za otvaranje 6. aprila

Trebevićka žičara, Sarajevo - Pripreme za otvaranje 6. aprila

Sarajevo | 22.03.2018. | klix.ba
trebevic800x486

Testiranje gondola Trebevićke žičare počelo je krajem januara i još uviek se sve detaljno proverava kako bi građani 6. aprila, na Dan grada Sarajeva, imali priliku da se sigurno provozaju žičarom.

Ekipa portala klix.ba se ukrcala na testnu vožnju u jednu od gondola, pa smo u prilici da pogledamo njihov video i fotografije prelepog pogleda na Sarajevo.

Radnici su na svojim pozicijama i vredno rade kako bi sve bilo spremno do 6. aprila. Uprkos jakom vetru, ali u sunčano jutro, radnici su proveravali sigurnost 12 minuta, koliko je trajala testna vožnja.

Kako se saznaje, u jednoj gondoli će se moći prevesti tri bicikla zajedno sa tri osobe. Vožnja u jednom pravcu od grada do Trebevića, od 6. aprila, trajaće blizu osam minuta i za sat vremena će prevoziti 1.200 putnika.

Nova žičara u pogonu će imati 33 kabine u olimpijskim bojama, plavoj, zelenoj, crvenoj, žutoj i crnoj. U svakoj gondoli moći će da se preveze do 10 osoba. Za podsećanje, vožnja starom Trebevićkom žičarom trajala je 12 minuta. Žičara je tada imala pedesetak kabina.

Očekuje se da će žičaru godišnje koristiti pola miliona ljudi, a cena vožnje još uvijek nije poznata.

Ona stara Trebevićka žičara izgrađena je davne 1959. godine. Radovi na izgradnji nove žičare počeli su u junu 2017. godine. Vrednost cilog projekta je blizu 15 miliona KM.

Ovaj video vožnje je ubrzan dva puta.

 

Komentari