Vesti Trebević, Bob staza - Pohvale iz Svetske sankaške federacije

Trebević, Bob staza - Pohvale iz Svetske sankaške federacije

Sarajevo | 06.10.2014. | avaz.ba
trebevic06102014640

Predstavnici Svetske sankaške federacije izuzetno su zadovoljni obnovom bob-staze na Trebeviću, koju su pokrenuli predstavnici Sankaškog saveza BiH. Prema rečima predsednika Senada Omanovića, ono što su zacrtali u ovoj godini, uspešno su realizovali.

- Postigli smo veliki korak kada je u pitanju obnova bob-staze. Jedino nam sanke nisu stigle na vreme zbog tehničkih problema. Nakon održanog treninga Slovaka, uočili smo oštećenja koja će biti sanirana ovih dana - kaže Omanović.

Ističe da su u Svetskoj sankaškoj federaciji oduševljeni urađenim.
- Dobili su izveštaj od Slovaka i predsednik Jozef Fent (Josef Fendt) nas je kontaktirao i rekao da nemački list "Deutsche Zeitungen" želi napraviti reportažu o tome - navodi Omanović.

Za narednu godinu planiraju još veće akcije, a osigurali su još jednu donaciju u građevinskom materijalu.
- Planiramo uraditi pristupne rampe na krivinama, tri startna mesta, stazu ćemo produžiti za dodatnih 200 metara, uraditi zaštitnu lamperiju, ofarbati stazu... Postavićemo razglas, fotoćelije sa semaforom, ostatak šahtova zatvoriti, očistiti pristupne puteve i ukloniti betonski bunker na kraju staze - kaže Omanović.

Ukoliko ne bude u interesu nadležnih da se staza u zimskom periodu ledi, onda će se potruditi da bude reprezentativni kamp za letnje treninge takmičara.


      Izvor, foto: Avaz.ba    Autor: J.Gazija


Komentari