Vesti Tornik, Zlatibor - Izgradnja nove plave ski staze

Tornik, Zlatibor - Izgradnja nove plave ski staze

Tornik, Zlatibor | 19.10.2019. | Sijanje.rs
Torkik okt2019 0

U ski centru Tornik u toku su radovi na novim skijaškim sadržajima, pre svega na samom vrhu planine.

Izvode se radovi na pripremanju lagane ski staze na vrhu tornika za početnike duž koje će se montirati pokterna traka. Osnovna svrha je da skijaši početnici, koji budućom gonolom stignu na vrh Tornika, imaju adekvatnu stazu za početno učenje skijanja.

Isti skijaši početnici da bi se na skijama spustili u podnožje, moraju koristiti crvene ili crnu stazu. Da bi im se to olakšalo, JP kijališta Srbije izvodi radove na izgradnji nove plave ski staze koja će se, gledano od podnožja prema vrhu pružati na levo od izlaznih stanica ski lifta Bandera i buduće gondole koja dovozi iz centra Zlatibora.

Nova staza će imati dužinu od 2.500 m  i u delu kod polazne stanice ski lifta Bandera će se ulivati u postejeći lagani ski put kojim se spušta u dno skijališta do plazne stanice šestosed žičare. Istovremeno sa izgradnjom staze radi se i sistem osnežavanja duž nje, ali i duž pomenutog ski puta koji do sada nije bio pokriven ovim sistemom.

Na ovaj način će i ski centar Tornik biti mnogo prihvatljiviji za skijaše koji tek počinju ili one koji žele da unaprede svoju veštinu skijanja po lakim plavim ski stazam. Do sada, sa vrha Tornika nije bilo plave staze kojom se može spustiti u podnožje.

Očekuje se da će radovi na novim ski stazama biti završeni do početka sezone skijanja. Takođe i nova godola iz centra Zlatibora do vrha Tornika, na kojoj se trenutno izvode radovi na međustanici na Ribničkom jezeru.

     Foto: Dragojle Božić


Galerija slika

Komentari