Vesti Tenkovski biatlon - Nova varijanta takmičenja u Ruskoj vojci

Tenkovski biatlon - Nova varijanta takmičenja u Ruskoj vojci

Rusija | 25.08.2013. | biathlonbg.blogspot.com
tank biatlon 550x

Kategorije

Biatlon je poznati zimski sport koji kombinuje skijaško trčanje i streljastvo. Ali, ruska vojska je lansirala novi vid ovog sporta - "Tenkovski biatlon".

Takmičenje je kreirano u Ministarstvu odbrane Rusije. Prve trke su već održane, a pozvane su i kolege iz Pentagona da im se priključe.

Tenkovski biatlon je inovacija u sportskim vojnim igrama Rusije, a ovogodišnje finale je održano od 12. - 15. avgusta 2013. na Podmoskovskom poligonu Alabino. Takmičeile su se ekipe Rusije, Jermenije, Belorusije i Kazahstana.

Generalno, princip je kao i u skijaškom biatlonu. Umesto takmičara na skijama su vojnici (tročlana posada) u čeličnom oklopu Tenka T72-B. Štapove zamenjije snažan dizel motor. Umesto pucanja iz malokalibarske puške - puca se 125mm artiljerijskim metkom. U ovom biatlonu mogu učestvovati samo pravi profesionalci.

Takmičenje se sastoji u brzom i veštom upravljanu tenkom T-72 na 20 km dugoj stazi koja kruži pored strališta. Na strelištu se puca u metu, a za svaki promašaj vozi se kazneni krug dužine 500 m ili dobija kazneno vreme.

Vojni komandanti u Rusiji su veoma zadovoljni novom tenkovskom igrom i pozvali su čelnike Ministarstva odbrane SAD-a da mu prisustvuju.

Nama šta, zanimljiv način vrhunske vojne obuke u sportskom duhu.

Pogledajte kako to izgleda:

Jos jedan video:

 

 

Komentari