Vesti Štedim-Hajla, Rožeje - izgradnja Ski centra do kraja 2023.

Štedim-Hajla, Rožeje - izgradnja Ski centra do kraja 2023.

Rožeje | 29.10.2021. | UJR CG
zicarahajla051120tw1024

Uprava javnih radova u Rožajama u Crnoj Gori realizuje investicije u iznosu od oko 18 mil EUR, a jedna od najznačajnijih svakako je izgradnja Ski centra Štedim na Hajli.

- Rožaje predstavljaju jedan od primera optimalnog upravljanja kapitalnim investicijama, tako da danas ovde imamo radove u odmakloj fazi na nekoliko važnih turističkih, komunalnih i infrastrukturnih projekata. Samo na području te opštine u toku je realizacija investicija u vrednosti od oko 18 mil EUR, od čega je više od 14,2 mil EUR ugovorenih radova i usluga na budućem ski centru Štedim na Hajli - objasnili su iz Uprave.

Na novom atraktivnom zimskom lokalitetu montirana je početna stanica šestosedne žičare, postavljeni svi noseći stubovi, a u toku su završni radovi na izlaznoj stanici. Očekuje se da narednih dana bude ugrađen pogonski motor, dok je montaža sajle i korpi planirana za narednu godinu.

- Ukoliko to dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, očekuje se da najveći deo građevinskih radova na novom ski centru bude završen do kraja 2023. godine - naveli su iz Uprave.

     Izvor: eKapija

 

Komentari