Vesti Stara planina - Počela letnja turistička sezona

Stara planina - Počela letnja turistička sezona

Stara planina | 13.06.2016.
sp 800x486

Na Staroj planini proteklog vikenda 11 i 12. juna 2016. zvanično je otvorena letnja turistička sezona i očekuje se da će biti popunjeno više od 60 odsto kapaciteta. Letnju sezonu otvorila je vožnja džipovima do Midžora, a posetiocima je demonstrirano i sletanje helikoptera na mobilni heliodrom koji se nalazi pored hotela na Jabučkom ravništu.

Za sve koji su posetili ovu planinu predhodnog vikenda bili su pripremljeni broji zanimljivi sadržaji, a gondola je u nedelju 12. juna radila za panromasku vožnju. Od ovog datuma, turistima će godnola biti na raspolaganju svake subote tokom letnje sezone.

U Javnom preduzeću "Stara Planina", koje gazduje istoimenim luksuznim hotelom na Jabučkom ravništu, kažu da su posle izuzetno uspešne zimske sezone spremni da ugoste i sve one koji požele da tokom ovog leta uživaju u očuvanoj staroplaninskoj prirodi. Za goste su spremni i domaćini u potplaninskim selima, koji turizam vide kao svoju realnu razvojnu šansu.

Planinarenje, ekstremni sportovi, lov, ribolov, ili šetnje stazama parka prirode samo su deo onoga što Stara planina može da ponudi svojim gostima tokom leta.

U okvru kompleksa hotela na Jabučkom ravništu otvoren je šalter Poštanske štedionice, a takođe postavljen je i bankomat što je posebno značajno i za goste hotela ali i za sve posetioce Stare planine.

Za dalje poboljšanje kvaliteta života u potplaninskom području, meštani kažu da im je u ovom trenutku neophodno poboljšanje signala mobilne telefonije, kao i ponovno otvaranje benzinske pumpe u Kalni koja je gorivom snadevala ceo taj kraj i sve turiste na putu ka Ski-centru.

 

Komentari