Vesti Stara planina - Nišlije masovno učestvovale u akciji “Svi na sneg”

Stara planina - Nišlije masovno učestvovale u akciji “Svi na sneg”

Stara planina - Nis | 02.02.2015.
svi na sneg 1640

Savez za rekreativni sport Grada Niša organizovao je u nedelju, 1. februara prvu ovogodišnju akciju „Svi na sneg“ koja je realizovana u ski centru na Staroj planini.

Koliko su Nišlije bile željne odlaska na planinu govori podatak da je put Stare planine krenulo čak pet autobusa, što je apsolutni rekord ove tradicionalne akcije koja se više od jedne decenije organizuje u zimskom periodu.

Polazak za Babin zub je bio u sedam sati sa parkinga kod Tvrđavskog mosta. Mesto se, po regresiranoj ceni od 500 dinara moglo rezervisati u Turističkoj organizaciji Niša, u Voždovoj ulici.

Akcija je organizovana pod pokroviteljstvom Grada Niša, Uprave za omladinu i sport. Svaki putnik je bio osiguran, a uz vođu puta i rekreatora obezbeđena je bila i lekarska ekipa.

Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanja, ali i solidnim snežnim padavinama, u funkciji je bilo celo skijalište. Staze su prilagodjene svim kategorijama skijaša, pa se tako može uživati na crvenim stazama kod Jabučkog ravništa, plavim na potezu Babin zub i crnim i  nešto zahtevnijim stazama na lokacijama Sunčana dolina i Konjarnik.

 

Komentari