Vesti Stara planina - Međunarodni ski kamp za decu sa invaliditetom

Stara planina - Međunarodni ski kamp za decu sa invaliditetom

Stara planina | 06.12.2014. | pks
AlpineSkiing480

Paraolimpijski komitet Srbije će u saradnji sa MOS , Skijaskim savezom Srbije, JP Skijalista Srbije, Hotelom Falkensteiner, Ski klubom Midzor Knjazevac i Snow sport akademijom Stara planina realizovati od 06. do 12. decembra 2014. međunarodni ski kamp za decu sa invaliditetom. Na kampu će učestvovati ukupno 30-oro dece iz deset zemalja (Španija, Švedska, Slovačka, Grčka, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, BIH, Crna Gora i Srbija), sa svojim pratiocima i trenerima.

Cilj održavanja ovakvih kampova za mlade sa invaliditetom je savladavanje osnovnih veština skijanja koje će pomoći učesnicima da razviju brojne veštine koje su posebno važne za osobe sa invaliditetom: pokretljivost, orijentisanost, samopouzdanje i samovrednovanje. Ovo je prilika da učesnici kroz program koji će voditi iskusni instruktori nauče koje sve prepreke je potrebno da savladaju kako bi postali sportisti.

Takođe, poslednjeg dana kampa učesnici će prisustvovati međunarodnoj skijaškoj trci čime će dobiti šansu za susrete sa iskusnim paraolimpijcima i na taj način saznati nešto više o njihovim ličnim iskustvima, kako su dostigli nivo takmičara.
Kamp se realizuje uz finansijsku podršku fondacije Agitos i Medjunarodnog paraolimpijskog komiteta.

 

Komentari