Vesti Srpski ekstremni sport - Trka trokolica u Višnjićevoj ulici u Beogradu

Srpski ekstremni sport - Trka trokolica u Višnjićevoj ulici u Beogradu

Beograd, Višnjićeva ulica | 15.09.2012. | redbull.rs
273146p2012021780295newsff2

Subota, 15.09.2012. u podne - Red Bull trka trokolica u Višnjićevoj ulici u Beogradu!
Hrabrost, umeće, brzina i pozitivan duh osobine su koje mora da poseduje vozač trokolice da bi učestvovao na dobro poznatoj Red Bull trci trokolica. Trka trokolica, ili kako takmičari kažu "izvorno srpski ekstremni sport" po treći put će se održati, ovoga puta u Višnjićevoj ulici, u subotu 15. septembra sa početkom u 12 časova. Prijavljivanje takmičara je u toku.

Priče o tradiciji pravljenja i vožnje trokolica po Beogradu tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka odavno su se pretvorile u izazovnu takmičarsku disciplinu. Od organizovanja prve Red Bull trke trokolica 2008. i druge 2010. godine u Dobračinoj ulici u Beogradu, pa do danas, sve je veći broj ljudi koji se interesuje za ovu vrstu zabave.

To i ne čudi, ako uzmemo u obzir jednostavnost pravljenja trokolice - par dasaka, volan, tri točkića, nešto šrafova i malo kreativnosti. Kada imate trokolicu jedino što vam je potrebno jeste nizbrdica i zabava može da počne.

Izazov na stazi u Višnjićevoj neće biti nimalo lak za 64 takmičara. Oni će, u grupama od po četvoro i uz dozvoljeno guranje, morati brže od ostalih da savladaju najbržu stazu do sada sa novim spravama.

Staza dužine 300 metara biće postavljena na samom vrhu Višnjićeve ulice, a startovaće se sa rampe visoke dva metra kako bi takmičari dobili na brzini. Za razliku od prethodnih godina, staza će imati manji broj oštrih krivina i suženja, ali će biti obogaćena novim skokovima i po prvi put "wall ride"-om – zidom preko koga će takmičari morati da pređu u punoj brzini.

Ciljna ravnina nalaziće se na raskrsnici Višnjićeve ulice i Strahinjića Bana. Tokom trke za saobraćaj će delom biti zatvorene ulice Simina, Gospodar Jevremova, Gospodar Jovanova i Strahinjića Bana.

Titulu šampiona trokolice pokušaće da odbrani Nikola Vučković, pobednik trke održane 2010. godine. Pored njega, priliku da se vrati na presto imaće njegov mlađi brat Miroslav koji je bio prvi pobednik Red Bull trke trokolica održane dve godine ranije.

Svi zainteresovani za učešće u trci trokolica mogu se prijaviti preko sajta www.redbull.rs. Tokom pravljenja trokolice učesnici moraju voditi računa da veličina trokolice bude u okviru dimenzija 60x80 centimetara, da ima tri točkića prečnika do 10 centimetara i volan, i naravno da ne može da razvije brzinu veću od 100km/h.


              Foto: Predrag Vučković/Red Bull Conent Pool

Galerija slika

Komentari