Vesti Srbija aplicirala za FIS Evropa kup 2015. na Kopaoniku

Srbija aplicirala za FIS Evropa kup 2015. na Kopaoniku

Cirih | 02.10.2014. | skis.rs
fisapliciranje529x360

Delegacija Javnog preduzeća Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije aplicirala je danas na konferenciji FIS u Cirihu za organizaciju Evropa kupa 2015. za žene u disciplinama slalom i veleslalom na Kopaoniku.

Poslednja FIS inspekcija u vezi organizacije ovog takmičenja dolazi tokom decembra na Kopaonik, gde će obići stazu Gvozdac i ukoliko sve bude teklo po planu, Srbija će dobiti organizaciju prvog Evropa kupa u skijaškim disciplinama za žene.

U tom smislu, već je raspisana Javna nabavka - usluge geodetskog snimanja ski staza Gvozdac, Ledenice i Krčmar za potrebe homologacije ovih ski staza u ski centru Kopaonik.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da mogućnost organizacije ovakovog sportskog takmičenja ima višestruku važnost za Srbiju. „Osim što promovišemo skijanje kao veoma uticajnu i zdravu sportsku disciplinu, organizacijom ovakog takmičenja promovišemo zemlju kao ozbiljnu turističku destinaciju, koja svojim sadržajima, skijaškim terenima i organizovanošću parira svim evropskim skijaškim centrima“, naglasio je Ljevnaić.

On je istakao da očekuje da će, ukoliko Srbija ostvari pravo na organizaciju, ovo takmičenje privući još veći broj zaljubljenika u zimske sportove na naše planine, a da se svakako očekuje veliki broj takmičara iz cele Evrope.

Evropa kup u disciplinama slalom i veleslalom za žene za koji je aplicirano planiran je u februaru 2015. godine.

 

Komentari