Vesti Specijalna olimpijada u Poljskoj - Piroćanci najbolji u veleslalomu

Specijalna olimpijada u Poljskoj - Piroćanci najbolji u veleslalomu

Zakopane, POL | 04.03.2023. | plusonline.rs
1 2023 03 01 u 14.53.1301000X608

Profesor Milan Marinković, najzaslužniji je za višegodišnje dobre rezultate učesnika Specijalne olimpijade iz Pirota.

Ovog puta su se takmičili u alpskom skijanju, u Zakopanama, poznatom skijaškom centru u Poljskoj. U ovom centru održava se  Evropsko prvenstvo Specijalne Olimpijade u alpskom skijanju - Zakopane 2023.

Naši smučari postigli su izuzetne rezultate u disciplini veleslalom:
  Ninoslava Milošević 1. mesto
  Stefan Zlatković 1. mesto
  Dušan Stefanov  6. mesto

Prvenstvo je održano od 27.02 do 03.03.2023g.

Prema rečima profesora Marinkovića, koji je i trener naše ekipe, ostalo je da se sutra održi finale u superveleslalomu (super G).

Reprezentaciju SO Srbije čine Ninoslava Milošević, Stefan Zlatković, Dušan Stefanov članovi SK Mladost i Nemanja Mitić član SK Singidunum iz Beograda.

Profesor Marinković je u porucim koju je poslao za porotski internet portal plusonline.rs, izrazio izuzetno zadovoljstvo rezultatima. Istakao je izuzetan doprinos Specijalne olimpijade Srbije u odžvaranju neophodnih uslova za trening i takmičenje.

Ovo je prvo takmičenje u alpskom skijanju od zimske Olimpijade u Šladmingu, Austrija, 2017. god. gde su naši sportisti postigli izuzetne rezultate. Prognoze su nezahvalne kod sportista sa kojima radimo ali se uvek trudimo da izvučemo maksimum iz njih. Svi takmičari bili su učenici naše Škole Mladost, naveo je profesor Marnković.

Pripreme su održane na skijalištu Babin zub na Staroj planini.


     Izvor, foto: plusonline.rs

Galerija slika

Komentari