Vesti SP Are 2019 - Nevena Ignjatović 19-ta u Alpkoj kombinaciji

SP Are 2019 - Nevena Ignjatović 19-ta u Alpkoj kombinaciji

Are, SWE | 08.02.2019. | sportklub.rs
necena ignjatovic are2019 700x426

Na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje se održava u švedskom Oreu, u petak 08. februara 2019 je vožena Kombinacija u ženskoj konkurenciji. Švajcarska skijašica Vendi Holdener osvojila je zlato i tako odbranila titulu osvojenu pre dve godine.

Veni je do pobede došla ukupnim vremenom od 2:02.13 minuta posle takmičenja u spustu i slalomu. Srebrna medalja je, sa samo tri stotinke zaostatka, pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj, a njima dvema se na podijumu pridružila Ragnhild Movinkel iz Norveške. Norvežanka je bila 45 stotih delova sekunde iza svetske šampionke.

Kombinacija - podijum

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović završila je takmičenje na 19. mestu, sa četiri i po sekunde zaostatka u odnosu na Holdenerovu. Nevena je tako izjednačila najbolji plasman jedne skijašice iz Srbije na planetarnim šampionatima. Pre 14 godina Jelena Lolović je na Svetskom prvenstvu u Italiji zauzela istu poziciju, takođe u kombinaciji.
Nevena je imala startni broj 5, a pre trke je izjavila: "Poseban je osećaj voziti spust, daću sve od sebe da budem brza".

Svetsko prvenstvo u Oreu moglo da bude poslednje veliko takmičenje na kome će biti podeljene medalje u alpskoj kombinaciji. Već neko vreme postoji tendencija da se kombinacija zameni pojedinačnim paralelnim takmičenjem. U prošlosti se modus kombinacije menjao. Klasična kombinacija, super kombinacija i alpska kombinacija varijacije su iste disciplline, koja biva sve više potisnuta iz kalendara Svetskog kupa.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Oreu nastavlja se u subotu muškim spustom, a skijašice trka u toj disciplini čeka dan kasnije.


     Izvor: sportklub.rs  Jelena Trajković


Komentari