Vesti Soči - Otkazana poslednja superkombinacija sezone

Soči - Otkazana poslednja superkombinacija sezone

Soči, Rusija | 18.02.2012. | b92
sochistaza3

Treća i poslednja superkombinacija sezone, koja je trebalo da bude održana u ruskom Sočiju, otkazana je zbog loših uslova na stazi. Amerikanka Lindzi Von tako još uvek nije obezbedila novi mali Kristalni globus u toj disciplini, pošto čelnici Međunarodne skijaške federacije razmatraju opciju premeštanja trke za neki drugi datum.

Problem za organizatore trka u Sočiju, domaćinu Olimpijskih igara 2014. godine, predstavljao je sneg, koji je pao tokom noći. Iako su redari dali sve od sebe da ga uklone sa staze i pripreme je za trku, toplo vreme i svež sneg učinili su podlogu veoma nestabilnom da bi se na njoj uopšte skijalo. Zbog toga nije bilo drugog rešenja osim otkazivanja.

„Mislim da je to prava odluka. Nisam ljubitelj skijanja u opasnim uslovima. Sneg jednostavno nije dobar za skijanje“, rekla je Vonova.

U poretku superkombinacije, Vonova trenutno ima 180 bodova, ispred Slovenke Tine Maze sa 125 i Nikol Hosp iz Austrije sa 120 bodova. Ipak, za sada se ne zna kada će biti dodeljen Kristalni globus u toj disciplini, pošto organizatori razmatraju sve opcije.

Svetski kup nastavlja se u sredu paralel slalomom u Moskvi.

Komentari