Vesti Sochi 2014 - Predstavljen olimpijski tim Srbije za ZOI u Sočiju

Sochi 2014 - Predstavljen olimpijski tim Srbije za ZOI u Sočiju

Beograd | 03.02.2014. | oks.org.rs
oitimsrb480

U hotelu Crowne Plaza Beograd danas je promovisan Tim Srbije za Zimske olimpijske igre, a tom prilikom prikazana je i zvanicna oprema koju ce olimpijci nositi u Sociju.

Olimpijci Srbije ce na Igrama nositi opremu ruske marke BOSCO, koju su u ulozi manekena prezentovali clanovi Olimpijskog tima: snouborderka Nina Micic, bobisti Vuk Radenovic i Aleksandar Bundalo, alpinac Marko Vukicevic, nordijci Ivana Kovacevic i Rejhan Šmrkovic, kao i Milanko Petrovic koji ce se takmiciti u nordijskom trcanju i biatlonu. Njima su na pisti podršku pružile i osvajacice olimpijskih medalja iz Londona, Milica Mandic i Ivana Maksimovic.

Dobrodošlicu gostima poželeo je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Ðorde Višacki: „Ovo je finale jedne cetvorogodišnje price koju smo poceli posle Olimpijskih Igara u Vankuveru. Danas imamo priliku da poželimo srecu našim sportistima u Sociju, da tamo još jednom predstave Srbiju na pravi nacin. Zahvaljujem se svima onima koji su stajali uz Olimpijski tim Srbije na ovom putu, pre svega Ministarstvu omladine i sporta koje je kroz naše programe obezbedilo sve što je bilo potrebno da se sportisti na pravi nacin pripreme kao i clanovima sponzorskog pula OKS koji su dali ovim programima sigurnost i omogucili našim sportistima da budu deo svetske olimpijske price.

Nakon svecanog defilea Milica Mandić, koja je nosila zastavu Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, predala je zastavu Milanku Petroviću kome je pripala cast da je ponese na otvaranju Igara u Sociju.

Pripala mi je velika cast i nadam se da cu svojim ponašanjem i rezultatima u Sociju opravdati ukazano poverenje. Govorim u ime celog Tima, kada kažem da cemo uložiti svoj maksimum da ispunimo vaša ocekivanja“, rekao je Milanko.

Olimpijski tim Srbije za Soci broji 8 clanova, koji ce se takmiciti u 5 sportova: Nevena Ignjatovic i Marko Vukicevic (alpsko skijanje), Ivana Kovacevic, Rejhan Šmrkovic i Milanko Petrovic (nordijsko trcanje), Milanko Petrovic (biatlon), Nina Micic (snoubord), Vuk Radenovic i Aleksandar Bundalo (bob).

Igre u Sociju bice svecano otvorene 07. februara i trajace do 23. februara.

 

Galerija slika

Komentari