Vesti Sochi 2014 - Nina Micić spremna za snowboard olimpijska takmičenja

Sochi 2014 - Nina Micić spremna za snowboard olimpijska takmičenja

| 03.02.2014. | b92, beta
nina micis20132480

Srpska snouborderka Nina Micić rekla je da će biti spremna do početka takmičenja na OI u Sočiju, a da joj je tamo cilj da se plasira među prvih 16.

"Provodim dnevno pet-šest sati na rehabilitaciji i radim na kondicionoj spremi da se što pre vratim u formu. Ne znam ni da li ću ići na sneg do početka takmičenja, pošto mi je ovo važnije. Lekar i fizioterapeut koji brinu o meni kažu da ću biti spremna do 19. februara, kada počinju moje discipline", rekla je Micićeva.

Ona se povredila na neobičan način, pošto je na jednom takmičenju udarila skija koja se otkačila sa žičare i pogodila je u leđa.

Zbog toga je propustila poslednja takmičenja i nije ispunila normu. Kasnije je ta granica pomerena, a Micićeva je imala vreme koje je vodilo u Soči.

Ona će tako postati prva osoba koja je Srbiju predstavljala na Olimpijskim igrama u snoubordu, novijoj disciplini na Igrama.

"Ne mogu da dočaram koliko sam srećna. I ja i moja porodica, prijatelji i ljudi koji me poznaju. Sanjam o Igrama još od 1998. godine, kada sam počela ozbiljnije da se bavim snoubordom. Sve je podloženo tome, a na stranu su stavljeni i fakultet i druge stvari. Bilo mi je zaista teško kada sam mislila da neću ići, ali onda je stigla najlepša vest", rekla je Micićeva.

U Sočiju će se takmičiti u dve discipline - slalomu i paralelnom slalomu.

"To je apsolutno slično skijanju, samo što u se u paralelnom vozi sa još jednom devojkom u isto vreme. Bitno je vreme, ne zavisim od sudije i sve je na meni. Olimpijska medalja je san svakog sportiste, ali obzirom na sve što se desilo, volela bih da se plasiram među 16 devojaka, posle čega slede eliminacija. Primarni cilj mi je 16", rekla je Micićeva.

Nina Micić je nedavno napunila 23 godine. Ona je iz sportske porodiće, a njen brat Vasilije Micić je košarkaš Mega Vizure i reprezentacije Srbije.

 

Komentari