Vesti Sochi 2014 - Marko Vukićević nije završio trku veleslaloma, zlato Tedu Ligetiu

Sochi 2014 - Marko Vukićević nije završio trku veleslaloma, zlato Tedu Ligetiu

Sochi, RUS | 19.02.2014. | oks.org.rs
Marko Vukicevic2 411x250

Marko Vukićević je nakon takmičenja u super veleslalomu, danas startovao u disciplini veleslalom ali nije uspeo da završi trku.

Američki skijaš Ted Ligeti po drugi put u karijeri je postao olimpijski šampion u veleslalomu, pošto je posle Torina 2006. uspeo isto i u Sočiju.

Posle super veleslaloma sam rekao da sam probio led i da ću u narednim trkama više rizikovati, što sam i uradio. Dobro sam vozio u prvom delu staze i čak mi je i prolazno vreme bilo dobro, ali zaokret na skoku nisam izveo na vreme i zbog velike brzine sam završio ispod sledeće kapije. Što se same vožnje tiče, bila je dovoljno agresivna i onakva kakvu smo planirali. Sledeća trka je slalom i idem sa istom strategijom da se takmičim i da vozim oštro jer samo to je put do dobrog plasmana”, rekao je Marko Vukićević.

Ligeti je do drugog olimpijskog zlata u karijeri došao ukupnim vremenom od 2:45.29 minuta, a na podijumu su mu se pridružila dvojica Francuza.

Stiv Misilije je došao do srebra, sa 48 stotinki zaostatka, dok je na trećoj poziciji Aleksi Pantiro imao za 64 stota dela sekunde lošije vreme od novog olimpijskog šampiona.

I dok je Ligeti osvojio drugo zlato i ukupno svoju drugu olimpijsku medalju, i Pantiro i Misilije su došli do svojih prvih i tako ostvarili jedne od najvećih uspeha u karijeri.

Obojica su do medalja došli posle znatno bolje druge vožnje u odnosu na prvu u kojoj je Ligeti bio maestralan. Amerikanac je vožnju završio sa 93 stotinke prednosti u osnosu na Ondreja Banka iz Češke i Italijana Davidea Simončelija. Pantiro je imao tada šesto vreme, a Misilije deseto.

Francuzi su odskijali odlično drugu vožnju, a potom su samo ispratili kako rivali ne uspevaju da ih stignu. Kada je red došao na Ligetija znali su da imaju medalje u rukama, a iako je Amerikanac napravio grešku i izgubio jednu sekundu, na kraju je u cilju imao najbolje vreme koje mu garantuje zlato.

Iza najbolje trojice našao se Austrijanac Marsel Hiršer, ispred Banka, olimpijskog šampiona u spustu Matijasa Majera i još jednog sunarodnika Benjamina Rajha. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Feliks Nojrojter, Tomas Fanara iz Francuske i Norvežanin Henrik Kristofersen.

Do kraja Igara u Sočiju skijaše očekuje još jedna trka – slalom, koji je na programu u subotu.


       Izvor: OKS, B92, foto: OKS.org.rs

 

Komentari