Vesti Slalom-roler kup 2014. nastavljen trkama u Zaječaru

Slalom-roler kup 2014. nastavljen trkama u Zaječaru

Zaječar | 23.09.2014. | SK Niš
Roleri ZA02640

Skijaši dečjeg uzrasta kluba „Besna kobila“ iz Vranja bili su brži od konkurenata iz Skijaškog kluba „Niš“ i odneli tesnu ali zasluženu pobedu u drugom kolu Slalom-roler kupa "Srbija 2014.", održanom u Zaječaru 21. septembra 2014.

Favorizovanim Nišlijama bila je uz rame trećeplasirana ekipa zaječarske "Kraljevice", što svedoči da je u drugom kolu vođena ujednačena i uzbudljiva borba. Šteta je što Roler-klub "Oksidžen" iz Niša nije nastupio u sastavu u kakvom je pobedio u prvom kolu održanom u Nišu, ali to je omogućilo Vranjancima da povedu i u ukupnom plasmanu.

Ekipni redosled u Zaječaru bio je: „Besna kobila“ 252, „Niš“ 227, „Kraljevica“ 218, „Oksidžen“ 40.

Ukupni plasman posle drugog kola: „Besna kobila“ 470, „Niš“ 453, „Kraljevica“ 374, „Oksidžen“ 317.

Najuspešniji takmičari, koji su u svojim uzrasnim kategorijama odneli pobede u prva dva kola, su mlađa cicibanka Kalina Pešić („Besna kobila“), stariji cicibani Anja Veličković („Kraljevica“) i Andreja Dimitrijević („Niš), kao i mlađi dečak Đorđe Savić („Niš“).

Takmičenje u Zaječaru održano je pod pokroviteljstvom grada i Sportskog saveza. Okupilo je 50 učesnika i proteklo u izvrsnoj atmosferi na jednoj od ulica u širem centru. Kvalitet organizacije i podrška lokalniih sredina potvrđuju da je slalom na rolerima na jugoistoku Srbije uhvatio korena i objašnjava zašto se među klubovima-organizatorima sve češće razgovara o mogućnosti uključivanja u aktivnosti međunarodne organizacije u ovom sportu (WIAC - World Inline Alpine Committee), koji kod nas zasad ima samo tretman letnje dopune skijanju.

Treće, poslednje kolo Slalom-roler kupa „Srbija 2014.“ na programu je u nedelju, 28. septembra u Vranju.

 

Galerija slika

Komentari