Vesti Skupština Ski Saveza Srbije - Vladeta Radivojević reizabran na mesto predsednika

Skupština Ski Saveza Srbije - Vladeta Radivojević reizabran na mesto predsednika

Beograd | 17.04.2018. | skisavez.com alo.rs
IMG4396 800x486

Prvi put u istoriji Skijaškog saveza Srbije dogodilo se da dođe do reizbora predsednika. Dosadašnji predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević reizabran je na tu funkciju, pa će s svojim timom i u naredne četiri godine nastaviti da vodi brigu o srpskom skijanju.

On je na svečanoj skupštini SSS-a, održanoj u subotu 15. apriula 2018 u beogradskom hotelu Zira, pobedio protivkandidata profesora Predraga Blagojevića i tako postao prvi predsednik u istoriji ove organizacije koji će u dva mandata obavljati predsedničku ulogu. Na Skupštini je u opticaju bilo 46 glasova, od kojih je Radivojević dobio 26, a Blagojević 15, dok je 5 bilo uzdržano.
- Velika je čast biti prvi reizabrani predsednik Skijaškog saveza Srbije. Ali to ne samo da predstavlja veliku čast, već i obavezu za sve nas. Godina iza nas je najbolja u istoriji, ali mi ne želimo tu da se zaustavljamo. Cilj nam je da nastavimo s razvojem srpskog skijanja i unapređivanjem uslova - kaže Radivojević i dodaje:
- Želja nam je da omasovimo ovaj sport, osnujemo i podignemo što više klubova, jer iz kvantiteta sigurno dolazi kvalitet. Takođe, plan nam je da na svakoj planini osnujemo trenažni centar i da svako dete koje dođe na sneg može da se bavi skijanjem.

Prvi put u svojoj istoriji Skijaški savez Srbije može da se pohvali izuzetnim rezultatima na sportskoj sceni, kao i odličnim funkcionisanjem same organizacije.
Naši sportisti koji su učestvovali na velikim takmičenjima u poslednje četiri sezone pokazali su veliki napredak i postali konkurenti takmičarima iz razvijenih skijaških zemalja, i našli se nadomak borbe za najviša odličja. Iza svega stoji ozbiljan rad rukovodstva saveza, koje je imalo viziju razvoja, strategiju kako unaprediti savez i uspostaviti sistem. Kao rezultat imaju najuspešniju sezonu u istoriji skijanja u Srbiji. Jedan smo od najuspešnijih saveza u regionu u skijanju i sigurno najuspešniji savez u zimskim sportovima u Srbiji”, rekao je predsednik Vladeta Radivojević na Skupštini Skijaškog saveza Srbije.

Na mestu generalnog sekretara Skijaškog saveza Srbije, reizabran je i Milan Božić. Uz Đorđa Stefanovića i Milana Đokića, novi potpredsednik SSS je Željko Vlahović. Na mesto Predsednika izvršnog odbora SSS izabran je Aleksandar Cvetić.

Članovi Izvršnog odbora ostali su Željko Ristić, Tomislav Momirović, Adnan Šmrković, Biljana Milenković, Božidar Stošić, Igor Marković i Đorđe Baić, a novi su Velibor Buljevac i Janko Ilić.

U Nadzornom odboru su Tatjana Humo, Aleksandar Mirović i Jugoslav Milošević, a u disciplinskoj komisiji Miroslav Graovac, Marija Kovačević i Predrag Blagojević.

Priznanja najboljima
Pre radnog dela Skupštine, na kojem se birao predsednik Skijaškog saveza, bio je upriličen svečani deo ovog skupa, na kojem su dodeljene nagrade najboljim pojedincima i klubovima u alpskom i nordijskom skijanju i snoubordu.

ALPSKO SKIJANJE
Priznanja su dodeljivana u svim uzrasnim kategorijama, a najuspešniji klub je Niš, dok su najbolji seniori Petra Veljković i Strahinja Stanišić. “Ovo je druga godina za redom da pehar za najbolji klub dolazi u Niš što predstavlja najveći uspeh u istoriji niškog kluba”, kažu u SK Niš.

Ukupno je osvojeno 18 medalja od čega 6 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzane, što je zajedno sa rezultatima i ostalih takmičara Kluba bilo dovoljno da SK “Niš” bude ekipni pobednik takmičenja državnog prvenstva Srbije, ispred skijaških klubova iz Beograda, “ARES” i “BSK”.

Državni prvaci iz Ski kluba NIŠ su Petra Veljković (FIS) u disciplinama alpska kombinacija i veleslalom, Jovana Pančić (U14) u slalomu, Teodora Stevanović (U14) u veleslalomu i Andreja Dimitrijević (U14) u veleslalomu i slalomu.

SNOWBOARD
Što se tiče snowboarda, takmičarska sezona je protekla u znaku Ski kluba "Stara planina". Najuspešniji članovi Ski klub "Stara planina" iz Pirota, dobitnici priznanja na svečanosti pobodom Izborne skupštine Skijaškog saveza Srbije, bili su: Nemanja Tošić drugo mesto u kategoriji – seniori, Todor Jović drugo mesto u kategiriji – kadeti, Nemanja Pešić drugo mesto u kategoriji  "deca" i Ilija Pešić treće mesto u kategoriji "cicibani".

Milan Pešić, generalni sekretar Ski kluba "Stara planina", zadovoljan je proteklom sezonom i ponosan na nagrade koje su na svečanosti dobili članovi Kluba.
- Klub nastavlja sa svojim aktivnostima i preko leta. Sada nas očekuje mala pauza pa krećemo sa suvim treninzima na rolerima najverovatnije od 1. maja. Osim suvih treninga nadamo se da ćemo imati priliku da sa nekim takmičarima treniramo i tokom leta na snegu uz pomoć Skijaškog saveza, s obzirim da je realno neophodno da se formira snoubord kros tim s obzirom na dosadašnje rezultate našeg Todora Jovića na međunarodnim takmičenjima u toku ove sezone. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi grada Pirota, Skijaškom savezu Srbije, JP Skijališta Srbije, kompaniji Tigar AD, koji su pomogli u realizaciji plana i programa naš Klub - rekao je Pešić.

Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripada Snowboard klubu 68 - 2 zlata za kategorije cicibani i deca i bronza za FIS kategoriju. Ana Bačlija, kao najstarija seniorka ikada zauzela je drugo mesto u ukupnom plasmanu u snowboardu 17/18 u pojedinačnoj konkurenciji.


NORDIJSKO SKIJANJE
Prvaci srbije u nordijskom skijanju je Ski klub Zvezda sa Zlatibora. Oni su i prvaci Srbije u dečijim kategorijama, a drugi u ekipnom plasmanu cicibana. Prvaci Srbije postali su Djordje Paunovic, Ana Jeremic, Jovana Joksimovic, Jovan Tifunovic. Vicesampioni postali su Andjela Markovic, Andrea Markovic, Andrej Dragovic, Andjela Jovanovic, Uros Stankovic, Andrija Velickovic i Anja Ilic. Treceplasirana u Srbiji postala je Dunja Knezevic.
- Ekipnu pobedu nisu doneli samo ovi decaci i devojcice nego svih 25-oro koje se takmicilo za nas klub cele sezone i na svakoj trci dalo svoj maksimum!! Hvala svima na velikoj podrsci ove sezone, vec smo poceli pripreme za sledeci u kojoj cemo se potruditi da vam donesemo jos vise radosti nego u ovoj - rekao je predsednik SK Zvezda Janko Ilić.

Durugi u ekipnoj konkurenciji je Ski klub Zlatibor.

 

 

Komentari