Vesti SkiYu - Novi luksuzni časopis predstavljen na Jahorini

SkiYu - Novi luksuzni časopis predstavljen na Jahorini

Jahorina | 12.10.2022. | OC Jahorina
SkiYumG 1200X730

Na Jahorini je u nedelju, 09.10.2022, predstavljen regionalni, luksuzni časopis o skijanju pod nazivom „SkiYu" - Ultimativni magazin o skijanju u bivšoj Jugoslaviji.

Namijenjen skijaškoj populaciji, ljubiteljima planina, kao i onima koji su zainteresovani za ponudu skijaških centara zemalja bivše Jugoslavij. Ovaj časopis predstavlja vodič u planiranju odmora u zimskim mesecima sezone 22/23.

Čitaoci „SkiYu" časopisa će imati priliku da na jednom mestu saznaju odgovore na sva pitanja koja proizilaze iz odluke da ovogodišnje zimovanje bude čak i bolje nego prethodno, počevši od informacije koja su to poznata skijališta iz republika nekadašnje zajedničke države, sve do broja i težine staza kojima ona raspolažu, kao i na koji način da izaberu najbolji smeštaj na planini, ali i najboljeg instruktora skijanja.

Uz interesantne činjenice o svakom od pomenutih skijališta, preko živopisnih fotografija, do intervjua sa poznatim licima nekadašnje i sadašnje skijaške i planinske scene, vodiće ih neponovljivi sadržaj luksuznog „SkiYu" časopisa.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:
"Sa velikim zadovoljstvom smo upravo predstavili projekat koji smo sa posebnom pažnjom uz brigu o svakom detalju pripremali duži vremenski period, jedinstveni skijaški magazin - SkiYu. Kako nam se bliži najlepši, praznični deo godine, vreme kada planiramo zimski odmor i odlazak na neke od planina i skijališta koja nas okružuju, odlučili smo da vam poklonimo najljbolji vodič za narednu zimsku sezonu za sve ski centre u regionu. Kroz bogato iskustvo tokom 15 godina rukovođenja, kreiranja ski centara kao i konsultatnske usluge za ski centre u regionu ali i svetu susreo sam se mnogobrojnim izazovima ali i saznanjima. Postoje ljudi kojima je skijanje sastavni deo života, koji šire mir, ljubav poštovanje toleranciju, imaju obrazovanje, obišli su puno — proputovali, i žele da dok su na zemlji uživaju u životu. Tokom putovanja i sam sam se uverio da ih ima više samo su oni drugi glasniji. Ovim magazinom želim da okupim sve ljude koji promovišu pomenute vrednosti."

Žikica Milošević, glavni urednik Color Media Comunications:
"Ovo je bio veliki izazov za nas, avantura je napraviti ovakav časopis na 200 strana koji je ovoliko luksuzan. Kada pomislim na skijanje, uvijek se setim bivše Jugoslavije. Mislim da većina naših skijaša bira skijališta koja smo obuhvatili ovim časopisom, i većina skijaša koji tek uče da skijaju biraju ova zimovališta. Spremili smo obilje informacija, mnogobrojne zanimljivosti, spektakularne fotografije, trudili smo se da budemo što informativniji da imamo što svežije informacije. Trudićemo se da svake godine imamo sveže informacije. Nekada smo imali školske edukacije i skijaške ekskurzije a mlade i nove generacije su prilično u digitalnom svijetu. Mi ovim časopisom želimo da ih ubedimo i predstavimo im koliko je zaista fantastično biti na skijama i na planini zimi. Ovaj ćasopis je nešto najluksuznije što smo izdali, težak je oko kilogram tako da može poslužiti u razne svrhe,"našalio se Žikica.


Laurent Vanat

Međunarodni ekspert za skijaške biznise i skijaške ski centre, autora "Međunarodnog izvještaja o sniježnom i planinskom turizmu", Laurent Vanat:
"Zaista sam bio impresioniran kada sam danas poslepodne konačno dobio priliku da pročitam „SkiYu" časopis. S obzirom da sam govorio za „SkiYu" očekivao sam da će isti biti odličan, no sada vidim da je u pitanju časopis koji izgleda mnogo bolje nego što sam očekivao. Ne samo da on izgleda odlično, već je i njegov sadržaj izuzetno interesantan. Kao što možda znate, svake godine pripremam Izvještaj o skijalištima iz svih zemalja svijeta, i uvek je prilično teško doći do informacija koje su mi za isti potrebne. Nikada nisam imao priliku da u rukama držim tako sveobuhvatan izvor informacija o svim skijalištima zemalja nekadašnje Jugoslavije kao u ovom časopisu - on na jednom mestu sadrži strahovit broj praktičnih informacija o samim skijalištima, kao i svim njihovim komponentama. Skijališta zemalja bivše Jugoslavije su unazad par godina zaista unapređena, toliko da, slobodno mogu reći, imaju sve karakteristike ski centara koji ispunjavaju sve standarde - ne samo da nude dan sjajnog skijanja, no i ponudu koja će omogućiti fantastičan višednevni odmor kako za pojedince, tako i za cele porodice. Siguran sam da će ovaj časopis učiniti da mlade generacije sve više uživaju u skijanju i vremenu provedenom na predivnim planinama regiona."

 

Komentari