Vesti Skijaško trčanje - U Sjenici održano Otvoreno Prvenstvo Srbije

Skijaško trčanje - U Sjenici održano Otvoreno Prvenstvo Srbije

Žari, Sjenica | 01.02.2015. | skijanje.rs
sjenica2015640x389

Sjenica je ovog vikenda, 31. januara i 01. februara 2015. bila domaćin Otvorenog Prvenstva Srbije u skijaškom trčanju. Nastupile su sve kategorije takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvog dana, u subotu, na stazi ski centra Žari, vožena je trka na 10 km sa intervalom starta 30 sekundi. Nastupali su samo takmičari iz Srbije, a kod seniora je najbolji bio Rejhan Šmrković, drugo mesto je zauzeo Emir Hrkalović a treće Sanjin Dizdarević. Kod devojaka u juniorskoj konkurenciji najbolja je bila Maida Drndić, druga Inesa Zekić a treće mesto je zauzela Džejlane Hasimović.

Drugog takmičarskog dana, u nedelju, zbogh obilnog snega koji je napadao tokom noći došlo je do izmene u planu takmičenja. Ski staza Žari nije mogla niti utabana - pripremljena za takmičenje, pa je odlučeno da se trke održi na putnom pravcu koji od Sjenice vodi ka ski centru Žari. Održana je sprint trka na 3 km mas startom. Za ovo takmičenje stigli su i klubovi iz Bih sa Romanije i Istočnog Sarajeva, pa je i konkurencija bila jača.

Pobednik ove srint trke je takmičar iz BiH, Mladen Plakalović, a u bodovanju za Prvenstvo Srbije prvak je ponovo Rejhan Šmrković koji je na sprintu zauzeo 2. mesto. Za njim slede Emir Hrkalović i Dževad Hadžifejzović.

U ženskoj konkurenciji, jedina seniorka na takmičenju Balma Šmrković nije imala konkurenciju. Ali je zato u trci juniorki bilo napetije. Pobedila je Inesa Zekić ispred Maide Drndić na drugom i Džejlane Hasimović na trećem mestu.

- Kompletni rezultati, Prvenstvo Srbije u skijaškom trčanju - Rezultati...

Ogranizator takmičenja je bio Skijaški savez Srbije, a tehnički organizator Ski klub "Amar Garibović" iz Sjenice.

Narednog vikenda, naši reprezentativci u skijaškom trčanju nastupaju na Balkan kupu u Grčkoj.

 

Intervju sa Rejhanom Šmrkovićem i Dževadom Hadžifejzovićem / Sjenica / Januar 2015 - www.sjenica.com :

 

Galerija slika

Komentari