Vesti Skijaško trčanje - Srpski nordijci posle Davosa na Svetskom kupu u Drezdenu

Skijaško trčanje - Srpski nordijci posle Davosa na Svetskom kupu u Drezdenu

Dresden, GER | 20.12.2020. | b92.net
Anja Milo i Maida sutra 12. decembra startuju WC Davos+800x486

Srpski reprezentativci u nordijskom trčanju nakon uspešnog nastupa na Svetskom kupu u Davosu pokušaće za vikend da ostvare još bolje rezultate u Drezdenu.

Kako se navodi u saopštenju saveza, u Davosu su Maida Drndi i Anja Ilić zauzele 49. i 50. mesto u kvalifikacijama sprinta, a potom su bile 46. i 48. u trci na 10 kilometara, što im je najbolji pojedinačni plasman.

Istovremeno, Miloš Milosavljević bio je u sprintu 78, a na trci od 15 kilometara zauzeo je 75. mesto.

U pauzi između dva vikenda Svetskog kupa srpski nordijci bili su na mini pripremama u Obertilijahu i prema rečima selektorke Mine ILić reprezentacije cilj je da u Drezdenu još malo poprave plasman.

"Posebno se spremamo za tim sprint gde će Maida i Anja pokušati da postignu najbolji rezultat u toj disciplini u istoriji srpske reprezentacije. Svo troje naših takmičara učestvovaće i u pojedinačnoj kankurenciji, rekla je Ilićeva.

Biće to poslednji nastup nordijaca u ovoj kalendarskoj godini, nakon Drezdena sledi pauza do 1. januara kada počinje tradicionalno takmičenje Tur de ski.

-----

Na trkama u Drezdenu naši nojdirci su ostvarili sledeće rezultate u kvalifikacionoj SPRINT trci 19.12.2020.:
 - Miliš Milosavljević, je bio predposlednji na 68. mestu sa 26,57 minuta zaostatka
 - Maida Drndić
 - Anja Ilić, su zauzele dva poslednnja mesta, 44 i 45. sa 29 i 29 minuta zaostatka za vodećim. U konkurenciji njihovog usrasta U23, zaostatak im je oko 3 minuta manji. Naš ženski dvojac nije nastupio u polufinalnim trkama Timskogog sprinta u nedelju 20.12.2020.

 

Komentari