Vesti Skijaško trčanje - Rejhn Šmrković drugi na FIS Balkan kupu Dvorišta, BiH

Skijaško trčanje - Rejhn Šmrković drugi na FIS Balkan kupu Dvorišta, BiH

Dvorišta, Jahorina, BIH | 12.03.2019. | Skijanje.rs
dvorista BC2019

Nakon takmičenja na Ravnoj gori u Hrvatskoj, Balkan kup 2019 u nordijskom skijanju je nastavljen trkama na stazi Dvorišta na Jahorini, BiH. U subotu i nedelju 9-10. marta 2019. održane su trke na 10 i 5 km, odnosno 15 i 10km u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sve trke su vožeme slobodnim stilom.

Srpski zakmičar Rejhan Šmrković zauzeo je 2. mesto na trci na 15 km, a najuspešniji su bili takmičari iz Hrvatske koji su pobedili u sve četiri trke.

U subotu 9. marta devojke su vozile trku na 5 km a muškarci na 10.
Najuspešnija je bila hrvatska skijašica MALEC Vedrana. Druga je bila TODOROVSKA Viktorija iz Makedonije, a treća domaća takmičarka KUSMUK Sanja. Od takmičarki iz Srbije, Anja Ilić je bila 5-ta a Anastasija Vojinovuć je trku završila na 6. mestu.

U muškoj trci na 10 km konkurencija je bila znatno veća. Nastupilo je 20 takmičara iz 8 zemalja, a najuspešniji su bili:
1. DADIC Edi, Hrvatska; 2. ERIC Strahinja, BiH; 3. KONYA Adam, Mađarska. Jedini takmičar iz Srbije je bio Rejhan Šmrković koji je ovu trku završio na 6. mestu.

 
U nedelju 10. marta devojke su vozile trku na 10 km a muškarci na 15 km.
U trci devojaka na 10km ponovo je najbolja bila MALEC Vedrana a 2. mesto je osvojila JAGECIC Nika, obe iz Hrvatske. KUSMUK Sanja, BiH ponovo je bila treća. Od devojaka iz Srbije Anastasija Vojinović je osvojenim 4. mestom ovog puta bila uspešnija od Anje Ilić koja je na kraju bila 6.

Muškarci su vozili su poslednju trku vozili na distanci 15km, a ponovo je najbrži bio hrvatski takmičar DADIC Edi. Drugo mesto je zaozeo naš Rejhan Šmrković i osvoio srebrnu medalju za Srbiju. Treći je bio PETERS Kari iz Luksemburga. Drugi takmičar iz Srbije koji je nastupio na ovoj trci Miloš Milosavljević je zauzeo 8. mesto.

Nakon Dvorišta - Jahorine, preostale su još dve trke FIS Balkan kupa 2019. Naredna se održava 17-18, marta u ski centru Borovec u Bugarskoj.

 

 

Komentari