Vesti Skijaško trčanje - Rastić i Drndićeva najbolji na FIS trci u Sjenici

Skijaško trčanje - Rastić i Drndićeva najbolji na FIS trci u Sjenici

Slenica, Žari | 02.01.2019. | B92
ski zvezda u Sjenici dec2018

Reprezentativci Srbije Damir Rastić i Maida Drndić bili su najbolji u trkama distance na međunarodnom FIS takmičenju "Novogodišnji kup" u nordijskom skijanju koji je održan u subotu i nedelju 29.-30.decembra 2018. godine u Sjenici na sku centru Žari u organizaciji Ski kluba Revuša.

Posle pobede u subotu, Rastić je na stazi Skijaškog centra Žari ponovo i u nedelju dominirao u disciplini 10 kilometara slobodno, uz rezultat vredan 78,33 FIS bodova.

Među 27 nordijaca u cilju, drugo i treće mesto osvojili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Miloš Čolić (96,24 FIS bodova) i Strahinja Erić (109,17 FIS bodova).

Trku žena na pet kilometara slobodnim stilom završilo je 16 takmičarki, a oba dana je slavila Drndić (98,14 FIS bodova), ispred Sanje Kusmuk iz Bosne i Hercegovine (114,97 FIS bodova) i Grkinje Marije Danu (145,70 FIS bodova).

Tokom dva dana, u Sjenici su nastupile nacionalne selekcije Argentine, Grčke, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Na ovim trkama je startovao i proslavljeni olimpijac Srbije, jedan od retkih učesnika Zimske i Letnje Olimpijade, Aleksandar Šuki Milenković, koji se danas bavi pre svega trenerskim poslom.

     Foto: Ski klub Zvezda- Zlatibor

 

Komentari