Vesti Skijaško trčanje - Milano Petrović nastavlja sa dobrim rezultatima

Skijaško trčanje - Milano Petrović nastavlja sa dobrim rezultatima

St. Urlich, Aus | 19.12.2012. | Skijanje.rs
pilersetal4

Nastupom na FIS cross countri trci u austrijskom lang lauf centru St. Urlich, Milanko Petrović nastavlja sa dobrim rezultatima. Na trci FIS Alpen kupa na 10 km slobodnim stilom održanoj tokom vikenda ponovo je, kao nedevno u Seefeldu, napravio plasman od ispod  100 bodova. Trku je završio na 61. mestu sa ostvarenih 91.67 bodova.

Na ovoj trci su natupili trenutno najbolji takmičari Cross country Svetskog kupa Švajcarac Dario Cologna, Rus  Alexandra Legov i Kazahstanac Alexey Poltoranin.

"Kao i u prošloj trci ponovo sam bio broj ispred njih tako da nisam baš imao uvid u situaciju nazad i kada sam ušao u cilj imao sam prvo vreme ali sticajem okolnosti iza mene je bilo dosta takmičara koji su se upravljali po mojem vremenu i time pojačavali dok nije dosao VELIKI Dario koji je drugoplasiranog Rusa pobedio za 20 sekundi tačnije dostignuvši ga samo održavao tu prednost jer je Rus startovao broj ispred Švajcarca dok su obojica dostigli Kazakstanca i tako skupa završili trku" - izjavio je za sajt Skijanje.rs Milanko Petrović član ski kluba Lavina.

"Pored toga da nisam imao baš dobre skije. Pogrešio u mazanju skija za trku mislio sam da će biti temperatura u minusu i da će padati novi sneg ono je sve okrenulo naopako, padala je kiša i temperatura je bila u plusu tako da sam i tu zbog pogrešne maže skija gubio na vremenu. Ipak, samo 2 min iza Švajcarca, to je za mene veoma dobro vreme i ja sam zadovoljan tim rezultatom" - rekao je Milanko Petrović ocenjujući svoj nastup na ovoj trci.

Od ostalih Srpskih takmičara, na ovoj trci su nastupili Dževad Hadžifejzović, član ski kluba Pešter i Sanjin Dizdarević, iz ski kluba Zlatibor. Oni su trku završili na 113, odnosno 114 mestu sa preko 4 minuta zaostatka. Rejhan Šmrković iz ski kluba Pešter nije usopeo da završi trku.

Istog dana u ženskoj trci na 5 km slobodnim stilom nastupila je i Belma Šmrković iz kluba Pešter, i zauzela 58. mesto sa preko 4 minute zakašnjenja za vodećom Nemicom Nikole Fessel.

Komentari