Vesti Skijaško trčanje - Balkan kup nastavljen trkama na Ravnoj gori u Hrvatskoj

Skijaško trčanje - Balkan kup nastavljen trkama na Ravnoj gori u Hrvatskoj

Ravna gora, CRO | 03.03.2019. | skijanje.rs
anja ilic balkan kup2019 ravna gora cro 800x487

FIS Balkan cup je takmičenje ustanovljeno od strane Međunarodne skijaške federacije na kome se takmiče skijaši trkači iz osam zemalja sa Balkana: Hrvtska, Grčka, Srbija, Makedonija, BIH, Bugarska i Turska. Tokom sezone u svakoj od ovih zemalja se organizuju takmičenja...

Nakon takmičenja na Ravnoj gori u Hrvatskoj, Pigadia u Grčkoj, Sjenici u Srbiji, Mavrovu u Makedoniji peta stanica takmičenja je ponovo Ravna gora u Hrvatskoj gde su se 2-3. marta 2019. vozile trke na 5 i 10 km u obe konkurencije.

U subotu su vožene trke klasičnim stilom. U ženskoj trci na 5 km nastupila je srpska skjašica Anja Ilić i zauzela 3. mesto. U muškoj trci klasike na 10km nastupio je samo Miloš Milosavljević i zauzeo 12. mesto


U nedelju su na istim distancama vožene trke slobodnim stilom koji je očigledno popularniji jer je na njima nastupili više takmičara. Anja Ilić je ovog puta bila četvrta a druga naša takmičarka Anastasija Vojinović je zauzela 6. mesto. Kod muškaraca, najuspešniji je bio Rejhan Šmrković na 11. mestu A Miloš Milosavljević na 14. mestu od 22 takmičara na cilju.


Već narednog vikenda 09-10. marta trke se voze na Dvorištima na Jahoruni u BiH. slede trke 17-18- marta u Borovecu u Bugarskoj i 23-24. marta u mestu Bolu/Gerade u Turskoj.

 

Komentari