Vesti Skijaški savez Srbije - Prezentovani planovi za novu takmičarsku sezonu

Skijaški savez Srbije - Prezentovani planovi za novu takmičarsku sezonu

Beograd | 17.10.2019. | SkiS
Pozivnica Sveani Koktel 3

Skijaški savez Srbije je u četvrtak 17. oktobra 2019. na konferenciji za medije prezentovao planove za novu takmičarsku ski sezonu 2019/2020. tokom koje je predstavljena i nova struktura saveza i planovi za naredni period, sa krajnjim ciljem plasiranja naših reprezentativaca za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama i ostvarivanja što boljeg plasmana za Srbiju.

Naši reprezentativci u zimskim sportovima u disciplinama Alpsko i Nordijsko skijanje, Snowboard i Skijaški skokovi, svake godine beleže sve uspešnije i bolje rezultate na svetskim takmičenjima. Upravo, to je bio dodatni motiv Savezu da osnaži svoju infrastrukturu i kapacitete zajedno sa preduzecem Skijališta Srbije, a sa namerom da se pomogne takmičarima da ostvaruju još bolje rezultate i da se Srbija pozicionira visoko kao skijaška destinacija na svetskim ski mapama.

Tako je i napravljen prvi korak i podneta je kandidatura za organizaciju jednog od najprestižnijih skijaških takmicenja, Evropa kupa za žene u disciplini slalom, koji bi trebalo da se održi 2021. godine u ski centru Kopaonik.

Na koktelu Skijaškog saveza Srbije "Snežni susreti" koji je organizovan povodom nastupajuće takmičarske sezone, direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika simbolično je uručio ski pass, koji će biti omogućen takmičarima granskog saveza za pripreme i treninge u ski centrima Skijalistima Srbije.

      Foto: Ski savez Srbije

Komentari