Vesti Skijaški savez Srbije obustavio sve programske aktivnosti - otkazano državno Prvenstvo na Kopaoniku

Skijaški savez Srbije obustavio sve programske aktivnosti - otkazano državno Prvenstvo na Kopaoniku

Beograd | 03.04.2021.
Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju u veleslalomu U 8 U 10 i U 12 kategorije 1200x730

Izvršni odbor Skijaškog saveza Srbije je u petak 02. aprila 2021. doneo Odluku o obustavljanju svih programskih aktivnosti vezanih za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja u zemlji. Naloženo je reprezentativnim selekcijama koje su u programu Saveza da prekinu svoje aktivnosti zaključno sa nedeljom 04. april 2021.

To znači da poslednje takmičenje, Državno prvenstvo Srbije, koje je bilo na programu od ponedeljka 05. aprila na Kopaoniku, neće biti održano.

Razlog za donošenje ovakve Odluke Saveza je fizički napad na Predsednika SSS od strane roditelja takmičara koji se desio 01. aprila na Državnom prvenstvu Srbije u alpskom skijanju na Mokroj Gori na ski stazi Iver, za kategorije U8, U10 i U12 (cicibani).

Na elektronski održanoj sednici Izvršnog odbora SSS, kojom je predsedavao Ivan Mirković, sa 6 glasova ZA, dva PROTIV i jednim uzdržanim, doneta je Odluka o obustavljanu daljih programskih aktivnosti SSS.


Portal "Espreso.co.rs" prenosi vest o nemilom događaju:

Goran Jevremović, predsednik Skijaškog saveza Srbije, fizički je napadnut na Mokroj Gori prilikom održavanje trke državnog prvenstva Srbije.

Jevremović je zadobio teške telesne povrede, ima povrede na glavi. Jevremović je napadnut u trenutku kada je iz autobomila vadio kutije sa nagradama za učesnike trke. Od siline udaraca pao je u nesvest.

U saopštenju se kaže:
 - Skijaški savez Srbije sa žaljenjem obaveštava skijašku i širu javnost da je dana 01.04.2021. godine prilikom održavanja trke državnog prvenstva Republike Srbije na Mokroj Gori došlo do fizičkog napada na Predsednika Saveza Gorana Jevremovića od strane roditelja takmičara jednog od skijaških klubova – članica Saveza.

Predsednik Goran Jevremović hitno je prevezen na bolničko zbrinjavanje u Opštu bolnicu u Užicu, a trenutno se nalazi u stabilnom stanju i oporavlja od zadobijenih povreda. U toku je istraga nadležnih organa o ovom slučaju, a Skijaški savez Srbije će obaveštavati javnost o daljim koracima.

- Skijaški savez Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na Predsednika saveza, kao i svaki drugi vid nasilja, bez obzira na povod. Ovaj akt veliki je udarac na ugled Skijaškog savez Srbije, ali i na skijaški sport uopšte.

 

Komentari