Vesti Skijaški savez Srbije bez predsednika: Kusturica podneo ostavku

Skijaški savez Srbije bez predsednika: Kusturica podneo ostavku

| 27.02.2013. | zurnal.rs
emir kusturicatanjug

Emir Kusturica podneo je ostavku na mesto predsednika Skijaškog saveza Srbije.Poznati reditelj se na ovaj korak odlučio pošto je državna revizorska kuća podnela prijavu protiv njega zbog nenamenskog trošenja sredstava u prirodnom parku „Mokra Gora“.

U saopštenju dostavljenom javnosti Kusturica između ostalog kaže.

– Izgradio sam skijalište na Iveru. To skijalište u potpunosti je posvećeno mladim, perspektivnim skijašima Srbije, a ne komercijalnim sadržajima i gostima. Sve to, tokom minulih deset godina, bilo je predmet raznih intriga, podmetanja, laži i javnih sumnjičenja – ukazao je Kusturica.

– U nedostatku motiva ili potrebe da sve to iznova dokazujem ili procesuiram, želim samo da kažem da u najnovijoj istrazi „protiv nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta“ a prema prekrssajnoj prijavi koju je državni revizor podneo protiv mene i Parka prirode, nema tvrdnji da je budžetski novac proneveren ili trošen nenamenski.

Generalni sekretar SSS Milan Božić nije imao komentar na ovu odluku, dok se ne sretne sa Kusturicom na Mokroj Gori, gde će se 3. i 4. marta održati međunarodne FIS trke.

        (FOTO: Tanjug)

Komentari