Vesti Skijaške investicije u Republici Srpskoj

Skijaške investicije u Republici Srpskoj

Jahorina | 06.11.2022. | Srna, OC Jahorina
igrita okt2022 1200x2

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek, je na konferenciji za medije na Jahorini 28.10.22, istakao i da se radovi na skijaškom centru “Igrišta” odvijaju punom parom.

Uz Jahorinu, tu su i predstojeće investicije u Gondolu Pale-Jahorina kao i Skijaški centar Manjača.

    Foto: Ski klub Igrišta

IGRIŠTA
Prema planiranom rješenju, Ski-centar „Igrišta“ bi trebao da ima tri glavne osnežene staze, a između ostalog predviđena je izgradnja i šestosed žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, tabača, hangara, ambulante...
Sada se trenutno rade dve staze osvetljenje i sistem osnežavanja preko 5 km plus poljana kao poligon za decu sa pokretnom trakom od 150 m

GONDOLA PALE-JAHORINA

Tom prilikom, Nedeljko Elek je istakao da će tender za izgradnju gondole Pale-Jahorina biti raspisan u narednih 20 dana.

MANJAČA
Naveo je da je najvažniji projekat za Olimpijski centar Jahorina, u ovom trenutku, izgradnja skijaškog centra “Manjača”, u koji će Vlada Republike Srpske, nakon ršavanja imovinsko-pravnih odnosa, uložiti 50 miliona KM, dok je očekivano vreme početka radova na pomenutom lokaciji mesec april 2023. i da su pred njima četiri godine ozbiljnih radova.
Prema planiranom rešenju, za ski centra Manjača predviđen je jedan isklopivi šestosed, pokretna traka, dve osnežene ski staze, sistem za osnežavanje sa jezerom, osvetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaji.

JAHORINA
Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić je, nakon dvodnevne promocije Jahorine u Beogradu 4 i 5. novembra 2022. je za Srnu izjavio:

 - Jahorina će već na otvaranju sezone 1. decembra dočekati skijaše u potpuno novom ruhu i ponuditi im odlične uslove za skijanje i dobar provod...

 - Najvažniji novitet na skijalištu je kupovina najmodernijeg sistema za osnežavanje „snou fektori“, koji omogućava skijanje i na plus 15 stepeni.

 - Urađena je dodatna rasveta ski staza, pa ćemo imati trasu od pet kilometara za noćno skijanje.

 - Nova stazu za sankanje, najduža u ovom delu Evrope, a jedan lift radiće samo za tu namenu.

 - Za ovu sezonu biće završen i novi snoubord park, obzirom da je sve više snoubordera i skijaša koji vole frestyle skijaške discipline.

 - Ski tunel koji će omogućiti neuporedivo lakši prelaz sa izlaza sašestoseda Skočine ka delu staze 6a, na kojem su nešto slabiji skijaši često imali poteškoće pri spuštanju.

"Sada smo u Beogradu, imamo promociju u Splitu, a sledeće nedelje krećemo za Rumuniju, Italiju i Sloveniju. Trudimo se da pokažemo ono što imamo, a mislim da imamo najbolji proizvod“, rekao je Ljevnaić.

Komentari