Vesti Ski skokovi - Učešće Nikole Stevanović na FIS kampu u Predecu

Ski skokovi - Učešće Nikole Stevanović na FIS kampu u Predecu

Predaco, ITA | 28.10.2019. | kurir.rs
Rastbuec feb2019nikola 2 1000x608

Prbi i jedini srpski takmičar u skijaškim skokovima, mladi Nikola Stevanović nastavlja da nastupa na FIS događajima, a nedavno je zabeležio drugo učesće i lep rezultat na takmičenju u okviru ovogodišnjeg FIS kampa u Predecu u Italiji.

Učestvovali su skakači iz Belorusije, Bugarske, Estonije, Gruzije, Letonije, Slovačke, Rumunije, Mađarske i Srbije, kao i pet FIS trenera i 15 ostalih trenera. Gosti na kampu bili su i vrhunski takmičari iz Nemačke: Ajzenbihler, Velinger, Frajtag, Gajger, Frojnd i Vank.

U konkurenciji 85 skakača Nikola je skokovima od 45 metara i 47,5 metara u obe serije, zauzeo 22. mesto, što je vrlo solidan rezultat. Naime, na prethodnim takmičenjima u okviru FIS kupa, Nikola je ostvario četiri plasmana u Nemačkoj i Austriji, a zatim i tokom leta nastavio da postepeno podiže kvalitet forme i skokova, pa je ostvario najpre 29, a sada i 22. mesto.

Svakodnevno vežbanje u Ski  klubu Triglav u Kranju, kondicioni treninzi, bazični treninzi tehnike i serije skokova na skakaonicama veličina HS 40 i HS 55 nagoveštavaju da bi forma mogla biti u uzlaznoj putanji u nastupajućoj zimskoj sezoni. Prvi cilj svakako su Olimpijske igre mladih YOG u Lozani u Švajcarskoj, kao i nekoliko nastupa u okviru FIS kupa, ukoliko se proceni da nastupi mogu doneti osvajanje prvih poena.

Nikolin lični rekord je 65 metara, postignut u maju ove godine na Planici HS 80. Prvi zvanični nacionalni rekord je 41,5 metara sa takmičenja u Rastbihelu.

     Izvor: Kurir sport

 

Komentari