Vesti Ski Skokovi - Turneja Četiri skakaonice na Eurosportu

Ski Skokovi - Turneja Četiri skakaonice na Eurosportu

| 27.12.2014. | eurosport.rs
vierschanzentournee2015370x225

Četiri skakaonice su sastavni deo FIS Svetskog kupa i uz Svetsko prvenstvo 2015 predstavljaju najvažnije takmičenje u sezoni. U decembru turneja počinje u Nemačkoj, u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, a u januaru austrijski centri Insbruk i Bišofshofen ugostiće najbolje ski skakače sveta.

Eurosport će direktno pratiti kompletnu turneju "Četiri skakaonice", uključujući i kvalifikaciona nadmetanja, uz pomoć nemačke zvezde ski skokova, Martina Šmita, koji će se nalaziti na licu mesta i sa gledaocima Eurosporta će iz ekspertskog ugla analizirati dešavanja na turneji, pre i posle zvaničnog takmičenja.

Šmit je u karijeri 28 puta bio na najvišem stepeniku podijuma i dva puta je osvajao Kristalni globus u Svetskom kupu, četiri puta je bio svetski šampion, a sa timom Nemačke osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 2002. godine.

Program takmičenja:
27-28 Decembar: 1.stanica Oberstdorf, Nemačka
          HS 137 kvalifikacije+takmičenje
31. Decembar – 1. Januar: 2.stanica u Garmiš Partenkirhenu, Nemačka
          HS 140 kvalifikacije+takmičenje
3-4 Januar: 3.stanica u Insbruku, Austrija
          HS 130 kvalifikacije+takmičenje
5-6 Januar: 4.stanica u Bišofshofenu, Austrija
          HS140 qualifying Round + event

Eurosport je vodeća evropska destinacija za sve zimske sportove, jer i u novoj sezoni Eurosport prati 12 sportova, kojima će posvetiti preko 2000 časova programa, od čega više od 800 sati žive akcije.

 

Komentari