Vesti Ski skokovi - Prva pobeda slovenca Anže Semeniča u Svetskom kupu u Zakopanama

Ski skokovi - Prva pobeda slovenca Anže Semeniča u Svetskom kupu u Zakopanama

Zakopane, POL | 28.01.2018. | zurnal.rs
logo wc 2018 640x389

Slovenac Anže Semenič priredio je prvorazredno iznenađenje drugog dana vikenda Svetskog kupa u poljskim Zakopanama pošto je uspeo da trijumfuje u pojedinačnom takmičenju. Bila je to prva pobeda Semeniča u karijeri, a prethodni najveći uspeh ostvario je na prethodnom takmičenju u austrijskim Teplicama kada je zauzeo osmo mesto.

Zmajček je slavio posle skokova od 134,5 i 137,5 metara ukupno sakupivši 245,6 bodova, pobedivši sa 3,6 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Andreasa Velingera.

Nemac je i jedan od dvojice najvećih tragičara pojedinačnog takmičenja u Zakopanama pošto je posle prve serije bio tek na devetoj poziciji, pa mu ni najbolji skok u finalnoj seriji nije bio dovoljan za pobedu. Drugi tragičar je Poljak Stefan Hula koji je posle prve serije bio u vođstvu, da bi u finalu imao tek 10. skok pa je na kraju ostao i bez plasmana na podijum pošto je završi na četvrtoj poziciji.

Između Velingera i Hule „uglavio” se još jedan Slovenac Peter Prevc. Pobednik Svetskog kupa pre dve godine imao je 0,8 bodova manje od Velingera na trećoj poziciji.

Veteran Simon Amana zauzeo je peto mesto ispred Norvežanina Johana Andrea Forfanga sa samo 0,3 boda prednosti i Poljaka Davida Kubackog. Norvežani su imali još dvojcu u najboljih deset takmičara pošto su osmo i deveto mesto zauzeli Marijus Lindvik i Halvor Egner Granerud, dok je 10. bio Rihard Frajtag.

Za razliku od Semeniča, neprijatna iznenađenja u Zakopanama priredili su Nemac Markus Ajzenbišler i Poljak Kamil Štoh koji nisu uspeli čak ni da se plasiraju u finale. Štohov podbačaj iskoristio je Frajtag koji je ponovo preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Zakopane: Full results

Svetski kup: 1. Rihard Frajtag (Nemačka) 737, 2. Kamil Štoh (Poljska) 733, 3. Andreas Velinger (Nemačka) 665, 4. Danijel Andre Tande (Norveška) 565, 5. Štefan Kraft (Austrija) 444, 6. Junširo Kobajaši (Japan) 434, 7. Johan Andre Forfang (Norveška) 393, 8. Anders Fanemel (Norvška) 377, 9. Robert Johanson (Norveška) 366, 10. Markus Ajzenbišler (Nemačka) 338...

 

Galerija slika

Komentari