Vesti Ski skokovi - Počinje letnji Grand Prix takmičenjem u Courchevelu

Ski skokovi - Počinje letnji Grand Prix takmičenjem u Courchevelu

Courchevel, FRA | 08.07.2016. | fis
courc skujump2016 540x

Ljubitelji skijaških skokova željno iščekuju početal Letnjeg FIS Grand prix takmičenja u skijaškim skokovima. Čuvena letnja serija će u svom 23. izdanju početi nadmetanjem u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvo takmičenje ove sezone se održava od 15-16. jula 2016. u francuskom ski centru Courchevel - 3 Doline, na skakaonici u Le Prazu.

Kvalifikacije za muškarce i dame su u petak 15. jula a takmičenje u individualnim skokovima je u subotu 16. jula, čime će čuvena letnjia serija krenuti na svom 23. izdanju za muškarce i petom izdanju za dame.

Muškarci će u nastavku Grand-prix-ja imati deset takmičenja na sedam skakaonica i to: Wisla (POL), Hinterzarten (GER), Einsiedeln (SUI), Hakuba (JPN), Chaikovsky (RUS), Hinzenbach (AUT) i Klingenthal (GER).

U međuvremenu, dame će se zaustaviti na skakaonici Chaikovsky (RUS) gde će imati naredna dva takmicenja nakon Courchevela.

Kod žena, kraljica skijaških skokova i glavni favorit je japanka Sara Takanashi, Ova 19-godišnja devojka je prošle sezone osvojila sva letnja Grand Prix takmičena, a takođe je osvojila i kristalni globus Svetskog kupa u ski skokovima za žene.

Iako ne postoji jasan favorit u muškoj konkurenciji, pažnja će pre svih biti usmerena na slovenca Petera Prevca koji je osvojio FIS Svetski kup u ski skokovima, turneju Četriri skakaonice kao i Svetsko prvenstvo prvenrstvo u skijaškim letovima prošle sezone.

Prevc je nastavio pobednicki niz u prvom Continental Cup takmičenju prošlog vikenda u Kranju (SLO) uzimanjem pojedinačne pobede.


Novi brendovi skija za skokove - Slatnar i Verivox će zameniti Elan i Fluege.de


Novi ski brendovi će se videti na predstojećim FIS Grand Prix takmičenjima, obzirom da su Fluege.de i Elan na kraju prošle sezone završili proizvodnju skija za skakanje.

Verivox je preuzeo proizvodnu ulogu Fluege.de. Slatnar je već imao svoj prvi trijumf. Kao novi ski proizvodač koji zamennjuje Elan, korišćen je tokom prvih Continental Cup takmičenja od strane pobednika, Petera Prevca.

Galerija slika

Komentari