Vesti Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Lilehameru

Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Lilehameru

Lilehamer, Norveška | 25.11.2012. | B92
lillehammerwc2012logo2

Austrijanac Gregor Šlirencauer trijumfovao je na drugim skokovima sezone u Svetskom kupu, održanim u norveškom Lilehameru. Šlirencauer je do 41. pobede u karijeri, samo dan pošto je bio osmi na otvaranju sezone na normalnoj skaonici, na velikoj imao skokove od 141 i 137 metara, i ukupno 276,5 bodova.

Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Anders Fanemel, dok je treći bio Tomas Morgenšten iz Austrije, koji je u subotu bio drugi.

Fanemel je bio taj koji je posle skoka od 140 metara bio vodeći posle prve runde, ispred Šlirencauera i Morgenšterna. U nastavku, Morgenštern je imao skok od 134 metra, tri metra kraći od Šlirencauerovog, a na kraju Fanemel nije uspeo da ga nadmaši, pošto je imao identičan skok kao stariji od dvojice Austrijanaca.

Šlirencauer je tako sada na samo pet pobeda od stizanja rekorda koji je postavio legendarni Mati Nikenen, što bi bio još jedan sjajni uspeh 22-godišnjeg austrijskog skakača. Iza njega, Fanemela i Morgenšterna, našla su se još dvojica domaćih skakača Anders Jakobsen i Anders Bardal, aktuelni osvajač Svetskog kupa, i Švajcarac Simon Aman. Slovenci su imali sjajan dan, pošto su Jaka Hvala, Peter Prevc i Jurij Tepeš zauzeli mesta od sedmog do devetog, a deseti je bio Norijaki Kasai iz Japana.

Ovogodišnji Svetski kup nastavlja se u petak timskim skokovima u finskom Kusamu.


       Izvor. B92 | JT

 

Galerija slika

Komentari