Vesti Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Kusamu

Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Kusamu

Kusamo, FIN | 29.11.2013. | b92.net
kusamo29112013

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Gregor Šlirencauer slavio je na drugim skokovima nove sezone, održanim u finskom Kusamu. Šlirencauer, koji je odlučio da na otvaranju sezone ne startuje zbog vetra, u Kusamu je došao do 51. pobede u karijeri zahvaljujući ukupnom skoru od 273,2 boda.

Mladi Austrijanac je imao skokove od 128,5 i 143 metra, i na kraju je slavio ispred Nemca Marinusa Krausa i sunarodnika Tomasa Morgenšterna. Zanimljivo je da je prvu trojicu delilo manje od jednog boda.

Posle prve runde, Šlirencauer je bio tek 15. posle skoka od 128,5 metara. Kraus je tada vodio, pošto se zaustavio na 136 metara, a sledili su ga sunarodnik Zeverin Frojnd i Rune Velta iz Norveške.

U nastavku je došlo do preokreta, pošto je Šlirencauer skočio čak 143 metra, čak devet i po metara duže nego Morgenštern, koji mu je i najbliže prišao pre nego što je red došao na poslednju trojicu. Međutim, niko od njih nije ni uspeo da priđe sjajnom Austrijancu, koji se zadržao na čelu i posle Krausovog skoka od 133 metra.

Velta je bio bolji od ostalih, a sledili su ga Norijaki Kasai iz Japana, Slovenac Robert Kranjec, koji je podelio šesto mesto sa Frojndom i Rus Dimitrij Vasiljev. Prvu desetoricu kompletirali su Japanac Taku Takeuči i Kamil Štoh iz Poljske.

Takmičenje u Kusamu se nastavlja već u subotu, kada su na programu novi individualni skokovi.

Komentari