Vesti Ski skokovi - Pobeda Kamila Štoha u Engelbergu

Ski skokovi - Pobeda Kamila Štoha u Engelbergu

Engelberg, SUI | 22.12.2013. | B92
Stochplelgenberg2013

Poljski skakač Kamil Štoh (Kamil Stoch) postarao se za dominaciju Poljske u Engelbergu, pošto je slavio drugog dana takmičenja u tom švajcarskom centru.

Dan ranije do prve pobede u Svetskom kupu došao je Jan Žiobro, da bi danas Štoh slavio ukupnim skorom od 270,8 bodova, zahvaljujući skokovima od 132 i 130 metara. Drugo mesto zauzeo je Nemac Andreas Velinger, dok je treći bio Žiobro.

Štoh se trijumfom u Engelbergu postarao da turneju “Četiri skakaonice”, koja startuje 29. decembra u Oberstdorfu dočeka kao vodeći u generalnom plasmanu. Poljak sada ima 410 bodova, a prati ga Austrijanac Gregor Šlirencauer, koji je u nedelju zauzeo četvrto mesto. U odnosu na subotnje skokove to je veliki napredak za Šlirencauer, pošto je tada bio tek 27.

Iza najbolje četvorice drugog dana takmičenja u Engelbergu našao se Norvežanin Anders Bardal, ispred Tomasa Ditarta iz Austrije i još jednog norveškog skakača Andersa Fanemela. Prvu desetoricu kompletirali su Slovenac Peter Prevc, Volfgang Lojcl iz Austrije i Nemac Andreas Vank.

 

Komentari