Vesti Ski skokovi - Odloženo SP na Planici, Kraft pobednik Svetskog kupa

Ski skokovi - Odloženo SP na Planici, Kraft pobednik Svetskog kupa

| 12.03.2020. | sportklub.rs
Plaanica skokovi

Nakon prvobitne odluke o takmičnju sa praznim tribinama, iz FIS-a je stiglo saopštenje da se Svetsko prvenstvo u skijaškim letovima odlaže za sezonu 2020/21.

Zbog pandemije koronavirusa, FIS je odlučio da Svetsko prvenstvo u letovima, koje je bilo planirano za 19. mart u Planici, odloži, a novi termin će biti naknadno saopšten prema dogovoru FIS i nosioca TV prava.

"Zdravlje i bezbednost sportista su na prvom mestu, baš kao i svih koji prate zimske sportove. Moramo da pratimo instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i nadležnih organa i vlasti. Oni koji su već kupili ulaznice da događaj u Planici, biće obavešteni o tome na koji način mogu da ih vrati i preuzmu novac, ali i sačuvaju za naredni zimski događaj ukoliko to žele. Molimo vas da u ovim ekstremnim uslovima budete strpljivi", navodi se u saopštenju FIS.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju ovog virusa. Koronavirus proširio se na više 110 zemalja, a život je izgubilo više od 4.200 ljudi.


Kraft pobednik Svetskog kupa


Austrijski ski skakač Štefan Kraft pobednik je Svetskog kupa u ski skokovima.

Dvadesetšestogodišnji Austrijanac je do tog uspeha stigao osvojivši 1.659 bodova, a ukupno je imao pet pobeda i 15 podijuma.

Nakon što su zbog pandemije koronavirusa otkazani ski skokovi u Norveškoj i Rusiji, koji su bili planirani do kraja takmičenja u Svetskom kupu, FIS SKI je objavio konačnu listu najboljih skijaša ove sezone.

Takmičenje je na drugom mestu završio Karl Gajger sa 1519 bodova.

Treći je Japanac Rjoju Kobajaši sa 1178 bodova, a prate ga Poljaci David Kubacki sa 1169 i Kamil Stoh sa 1031 bodom.

       Izvor: SportKlub.rs   12.03.2020.  Autor Aleksandra Radivojević

 

Komentari