Vesti Ski skokovi - Gregor Šlirencauer najbolji drugog dana u Engelbergu

Ski skokovi - Gregor Šlirencauer najbolji drugog dana u Engelbergu

Engelberg | 16.12.2012. | B92
schlierei1612apa726

Austrijanac Gregor Šlirencauer trijumfovao je na sedmim skokovima sezone koji su u okviru Svetskog kupa održani u švajcarskom Engelbergu.Šlirencauer je tako došao do treće pobede od početka sezone, a 43. u karijeri, što znači da sada još samo tri dele do stizanja rekorda koji drži legendarni Mati Nikenen. +

22-godišnji austrijski skakač je do pobede drugog dana takmičenja u Engelbergu došao skokovima od 136 i 131 metra i ukupnim skorom od 273,7 boda. Drugi je bio njegov sunarodnik i pobednik subotnjih skokova Andreas Kefler, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Nemac Andreas Velinger.

Posle prvih skokova drugog dana u Engelbergu najbolji je bio Kefler, zahvaljujući skoku od 137,5 metara, a sledili su ga Šlirencauer i Mihael Nojmajer iz Nemačke. U drugoj rundi, Velinger, koji je bio 11. u prvoj, je bio sjajan i skokom od 138,5 metara, najdužim celog dana, došao je do vođstva. Od tada niko nije uspeo da ga nadmaši u dužini skoka, ali su ga odlični Austrijanci pretekli u poretku.

Odličan dan Austrijanaca u Engelbergu kompletirao je Volfgang Lojcl na četvrtom mestu, a sledili su ga Nojmajer i njegov sunarodnik Zeverin Frojnd, koji je sa Slovencem Peterom Prevcom podelio šesto mesto. Prvu desetoricu kompletirali su još jedan Nemac Rihard Frajtag, Tom Hilde iz Norveške i Rus Denis Kornilov.

Posle treće pobede ove sezone, Šlirencauer je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada na čelu ima 448 bodova, 18 više od Frojnda, dok je Kefler treći sa 396 bodova.

U Svetskom kupu sada sledi mala pauza, a ski skakače naredno takmičenje očekuje 30. decembra u nemačkom Oberstdorfu, kada je na programu prva stanica tradicionalne turneje „Četiri skakaonice“.

Komentari