Vesti Ski skokovi - FIS potvrdio održavanje dva letnja "Grand prix" takmičenja

Ski skokovi - FIS potvrdio održavanje dva letnja "Grand prix" takmičenja

| 13.08.2020. | Fis-ski
2020 08 13 001305 Wisla 1000x608

U okviru letnjeg Grand Prix 2020 kupa u skijaškim skokovima, FIS je za sada potvrdio da će se održati dva takmičenja, po jedno u muškoj i ženskoj konkurenciji u Češkoj i Poljskoj.

Prvo će skakati žene na skakaonici (NH 106m) Frenšatat u Češkoj. U petak 14. avgusta 2020 na programu su kvalifikacije, a u subotu 15. avgusta je zvanično takmičenje u individualnim skokovima. Takmičenje se održava u okviru Memorijala Jirži Raška (Jiřího Rašky), a zbog pandemije Covid-19 takmičenje će se odvijati bez prisustva gledalaca. To je razlog da se takmičenje ordžava samo za žene pa će žena po prvi put u istoriji, biti proglašena za pobednika Memorijala Jirži Raška.

Muškarci će svoje takmičenje imati na skakaonici "Adam Mališ" (LH) u Visli (Wisła-Malinka) u Poljskoj od 21-23. avgusta 2020. U petak su trening i kvalifikacije, dok se u subotu i nedelju održavaju zvanična takmičenja u individualnim skokovima.

„Vikendi u Frenstatu i Visli važni su i dragoceni za sve nas u organizaciji ali i za takmičare skakače da procene svoj status treniranja i formu a pred ulazak u olimpijski kvalifikacioni period za Igre u Pekingu“ - izjavio je direktor takmičenja u ski skokovima Sandro Pertile. „Ne samo da ćemo proslaviti festivale ski skokova već i testirati mnoštvo novih pravila za predstojeću zimu na koju ćemo svi morati da se naviknemo s obzirom na Covid-19. Udaljenosti između sportista, kontrole opreme, logistike, dolaska i smeštaja, kontakta sa navijačima i medijima i mnogo drugih stvari moraju se definisati i potom sprovesti tokom takmičenja.“

Pored ova dva takmičenja u Ski skokovima, FIS je potvrdio i održavanje Letnjeg FIS Roller Ski svetskog kupa kao letnje varijante discipline Skijaško trčanje. Dva takmičenja se održavaju do kraja avgusta u Estoniji i Letoniji, a treće u oktobru u Pekingu u Kini.

 

Galerija slika

Komentari