Vesti Ski roll - Memorijal "Murat Garibović" i "Olimpijske staze Amar Garibović" - Sjenica 2017

Ski roll - Memorijal "Murat Garibović" i "Olimpijske staze Amar Garibović" - Sjenica 2017

Sjenica | 07.08.2017. | skisavez.com
seniori sprint 592

U Sjenici je 05.-06.08.2017. održano ski roll takmičenje Memorijal "Murat Garibović" i "Olimpijske staze Amar Garibović" u disciplinama sprint i distanca.

Tom prilikom je predsednik Nordijskog odbora SSS Milanko Petrović, u ime Skijaškog saveza Srbije uručio porodici Garibović plaketu koja se dodeljuje posthumno Muratu Gariboviću za doprinos u razvoju Nordijskog skijanja u Srbiji.

Pored takmičara iz klubova iz Srbije, nastupali su i sportisti iz Slovenije, BiH, Mkedonije i Turske. Trke su bile orgnizovne prema uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvog takmičarskog dana, u subotu 05. avgusta 2017. vožena je disciplin Sprint, najpre kroz kvalifikacione, a zatim i finalne trke.
U seniorskoj konkrenciji pobedio je Miloš Milosavljević ispred Milanka Petrovića, obojica iz Ski kluba Zvezda. Treći je bio Dževad Hadžifejzović iz Ski kluba Pešter.
U trci seniorki pobedila je Anja Ilić (sk Zvezda). Druga je bila Maida Drndić (sk Pešter) a treća Maruša Luštrik (sk Brdo-Ljubljana).

Drugod takmičarskog dana, u nedelju 06. avgusta, vožena je trka na distanci od 10 km.
U muškoj konkurenciji seniora ponovo je pobedio Miloš Milosavljević (sk Zvezda) ispred Rejhana Šmtkovića na drugom i Dževada Hadžifejzovića na trećem mestu, obojica članovi SK Pešter.
Kod seniorki, najbolja je bila Maruša Luštrik (sk Brdo-Ljubljana).

 

Galerija slika

Komentari