Vesti Ski fest 2016. - Više od 400 učesnika na Kopaoniku!

Ski fest 2016. - Više od 400 učesnika na Kopaoniku!

Koaponik | 24.03.2016. | kurir.rs
Skifest2016640x389a

Sve je spremno za 24. Međunarodni ski fest na Kopaoniku u orgnizaciji Asocijacije sport za sve, najmasovnije sportske organizacije na Balkanu. Srpska planinska lepotica i ove 2016. godine od 23.-27. marta ugostiće veliki broj takmičera u zimskim sportovima, a pored naših učesnika nadmetaće se i više od 400 rekreativaca i profesionalaca iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

U okviru ovog festivala biće organizovane ski trke u slalomu, veleslalomu i noćnom paralel slalomu na stazi Malo jezero. Već prvog dana u petak 26. marta od 10 časova, počinje ski trka u veleslalomu u kojoj učestvuje 120 takmičara.

Domaćini gostima iz inostranstva biće predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Velizar Đerić i generalni sekretar Jezdimir Marsenić.
-  Zalažemo se za masovnost takmičenja zarad zdravlja nacije, što ministarstvo sporta i omladine na čelu s ministrom Vanjom Udovičićem protežira svih ovih godina. A ovo takmičenje neće biti samo od sportskog i rekreativnog značaja, već će dodatno promovisati i unaprediti turizam u našoj zemlji, jer nam dolazi veliki broj gostiju iz inostranstva – izjavio je Velizar Đerić.
- Ovo je događaj koji ima dugu tradiciju, čak 24 godina. Program se sastoji iz tri celine, takmičarski, edukativni i društveno-zabavni – nadovezao se Jezdimir Marsenić.

Ski fest na Kopaoniku podržalo je i ministarstvo trgovine i turizma o čemu svedoče reči Stefana Nikčevića.
- Sport je uvek uspešno promovisao turizam u našoj zemlji, pogotovo kada je reč o masovnom sportu koji propagira Asocijacija sport za sve i kakvo je takmičenje Ski fest na Kopaoniku – jasan je Stefan Nikčević.

Spektakl na Kopaoniku upotpunio je i Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom i generalnim sekretarom Vladimirom Batezom.
- U njihovo ime i u ime svih ostalih zaposlenih u Sportskom savezu Srbije izražavam zadovoljstvo što će i ove godine Ski fest na Kopaoniku okupiti veliki broj takmičenja. Ova manifestacija je primer kako treba da se radi na pitanju masovnosti sporta – istakao je Nemnja Svjetličić ispred SSS.
I veliki broj profesionalnih sportista uključiće se u aktivnosti koje nudi Ski fest. Svi zajedno će, nema sumnje, ponovo postali lepu sliku s vrha Srbije u Evropu i svet.

 

Komentari