Vesti Sjenica - 18. avgusta, jedino roller-ski takmičenje u Srbiji

Sjenica - 18. avgusta, jedino roller-ski takmičenje u Srbiji

Sjenica | 14.08.2013. | skijanje.rs
Olimpijske staze Amar Garibovicrollerski2013

U Sjenici se u nedelju 18. avgusta 2013. održava jedina ski-roll trka u Srbiji koja će se voziti na distanci od 10km na relaciji Vrela - Žari - Prijevorac.
Ova trka se održava u okviru takmičenja Olimpijske staze "Amar Garibović" a koje obuhvata još i trke  u Kros trčanju i Biciklizmu-Mountain biking na nordijskim ski stazama na Pašinom brdu na distanci od 3km a koje se voze dan ranije u Subotu 17. avgusta.

Ovo je treća godina kako se ski-roll trka održava u ukviru memorijala "Amar Garibović". Prošle godine je ovo takmičenje bilo i na FIS-ovom kalendaru, ali nažalost ove godine nije bilo sredstava za takvu organizaciju. Ipak, memorijal se ne prekida i očekuje se da će u nedelju u ski-roll trci nastupiti preko 70 takmičara iz Slovenije, BiH, Republike srpske, Crne Gore i Srbije.

Prijave su poslali klubovi: Brdo-Ljubljana, Širokača - Sarajevo, Romanija - Pale, Istočno Sarajevo - Istočno Sarajevo, Trebaljebo - Kolašin, Zlatibor - Zlatibor, Radnički elit - Kragujevac, Lavina - Beograd, Biatlon - Novi Sad, Zlatar - Nova Varoš, Jelenak i Amar Garibović - Sjenica.

Nastupiće i srpski reprezentativci, kandidati za učešće na Olimpijadi Soči 2014. - Emir Hrkalović, Ajlan Rastić, Mirsad Pejčinović, Sanjin Dizdarević, ...

Na subotnjoj Cross i Mountain bike trci nastupiće sportisti različitih profila: atletičari, fudbaleri, rukometaši, biciklisti ... Biće ih preko 100 na startu, a među njima i dva naša paraolimpijca Zoran Panić i Jugoslav Milošević.

Ovoj memorijalnoj sportskoj manifestaciji u Sjenici će prisustvovati i generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije Bojan Jaćimović, kao i predsednik i generalni sekretar skijaškog saveza Srbije Dimitrije Paunović i Milan Božić.

Takmičenje Olimpijske staze "Amar Garibović" se već tradicionalno organizuje u spomen na nastradalog srpskog olimpijca u nordijskim skijaškim disciplinama Amara Garibovića. Organizator takmičenja je Opština Sjenica, a tehnički organizator je Ski klub "Amar Garibović".

Prteuzmite rezultate takmičenja Olimpijske staze "Amar Garibović" 2013.


Kontakt osoba Murat Garibović,  email: garibovicm@verat.net
      tel-fax;+381-20-744-843, mob-tel +381-69-77-22-96

Galerija slika

Komentari