Vesti Seminar usavršavanja sportova na snegu u školama i univerzitetu

Seminar usavršavanja sportova na snegu u školama i univerzitetu

Kopaonik | 02.04.2015. | IVSS facebook
ivss2640

Na kopaoniku je od 26-29 marta 2015. realizovan seminar usavršavanja gde su učestvovali 25 profesora sporta i fizičke kulture. Seminar je imao cilj da se skijanje u nastavi fizičkog vaspitanja u školama i fakultetima podigne na veći nivo. Seminar je bio usmeren ka organizaciji programa skijaške obuke predškolske i školske dece, bezbednosti učesnika skijanja, koodeks i pravila ponašanja na stazama, povrede na snegu i bezbednost, servisiranje i održavanje ski opreme.

Predavači su bili IVSS delegat Vlada Stijepović, prof, Fakulteta FSFV Niš prof.dr.Aleksandar Joksimović katedra Skijanje i prof.dr.Ljubiša Lilić FSFV Leposavić koji su svoje iskustvo preneli na polaznike kroz teoretski i praktični deo na snegu.

Seminar je imao i za cilj popularisanje sportova na snegu kroz turističku ponudu naših ski centara, tako da je u planu da se svake godine da menja ski destinaciju na kojoj će seminar biti organizovan.

U planu je i priprema Kongresa IVSS za 2016 godinu koji bi se organizovao prvi put u našoj zemlji i regionu. Konkurs za kandidaturu organizacije Kongresa (IVSS) biće blagovremeno raspisan.

Galerija slika

Komentari