Vesti Seminar lidera razvojnog programa FIS-a održan u Prištini

Seminar lidera razvojnog programa FIS-a održan u Prištini

Priština | 06.09.2019. | fis-ski.com
fis pritina 04092019 e

Prošle nedelje je u Prištini na Kosovu uspešno organizovan godišnji Seminar za lidere razvojnog programa FIS-a. Učešće je uzelo više od 35 učesnika iz 18 zemalja, a tema seminara je bila: „Sponzorisanje nacionalnih skijaških asocijacija“ u interakciji jednih sa drugima i osobljem FIS-a.

Tokom dva dana, za zaučesnike su organizovane brojne prezentacije i aktivnie radionice o različitim temama osmišljenim kako bi im ukazali na postupke za sprovođenje inicijativa i aktivnosti sponzora u svojim matičnim zemljama

Na otvaranju seminara, generalni sekretar FIS-a Sarah Lewis i FIS Head of Services Andreas Wenger, informisali su učesnike o aktivnostima FIS-a od FIS kalendarske konferencije u Cavtatu u Dubrovniku (CRO) i osvrnuli se na predstojeće zimske Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Predavači su bili: Selim Maloku, generalni sekretar Skijaške federacije Kosova, Juerg Capol, direktor marketinga FIS-a i Pascal Sommerhalder, šef firme "Business Intelligence & Marketing Solutions". Bojan Brujicki, generalni direktor Viessmanna, Beograd je govorio iz perspektive sponzora, a Jon Vidar Thorvaldsson, generalni sekretar Islandskog skijaškog saveza, i Ibër Alaj, šef odeljenja za sport Kosova, dali su sveobuhvatan uvid u strukturu sponzora i komercijalnih aktivnosti u njihovim nacionalnim skijaškim asocijacijama.

Skijaški savez Kosova bio je uspešan domaćin prvog zvanicnog sastanka FIS-a koji se završio zajedničkom večerom u tradicionalnom restoranu.

Generalna sekretarka FIS-a Sarah Lewis je dodala: „Ovogodišnji seminar voditelja FIS-ovog programa za razvoj sigurno je postigao svoje ciljeve uz veoma pozitivne povratne informacije ucesnika, što je glavni cilj. Tokom radionica bilo je velikog angažovanje na vrlo relevantnoj temi, a diskusije su se nastavljale i kroz neformalnije postavke. Skijaški savez Kosova zaslužio je našu najiskreniju zahvalnost za napore da docekaju FIS porodicu u Prištini i doprinosu organizaciji Seminara za lidere razvojnog programa FIS-a koji će pomoći daljem razvoju skijaškog sporta."

 

Komentari