Vesti Sa jednom ski kartom "10 od sezone" na 4 skijališta BIH sa preko 100 km staza

Sa jednom ski kartom "10 od sezone" na 4 skijališta BIH sa preko 100 km staza

Jahorina | 19.01.2021. | OC Jahorina
4BiH Ski 960

U utorak 19. januar 2021 na Jahorini je potpisan, može se reći istorijski i među skijašima dugo očekivani, sporazum o saradnji četiri ski centra – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić. Sporazum se ogleda u jedinstvenoj karti koja od utorka važi za skijanje na preko 100 km staza u ova četiri ski centra.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorna, Dejan Ljevnaić je rekao: „Jako sam srećan jer smo danas potpisali sporazum o zajedničkoj karti sa planinama u regionu Bjelašnica, Ravna Planina i Vlašić. Radi se o karti "10 od sezone" koja se može koristiti u sva četiri ski centra. Cijena joj je 350 KM (~ 175 eur) i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo preduzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj."

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra za 52 dana skijanja u kontinuitetu je skijalo više od 79.000 skijaša zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja, i pripremi ski staza koje su sada perfektno uređene povećao se broj vožnji za 2 odsto. Na ovoj planini trenutno ima preko 150 cm utabanog snijega na stazama i skijalište radi u svom punom kapacitetu danima unazad.

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre a najviše za skijaše. „Gost kada dođe bilo gdje u BIH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vrijeme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo 2 metra snijega. Imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina."

Direktor ski centra Ravna Planina, Veljko Golijanin je istakao da je ovo poseban dan za skijaše. „Po principu na svjetske i evropske ski centre veliki planinski centri pomažu manje a ne samo zbog svog interesa nego zbog interesa svih. Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 km staza", dodao je Golijanin.

Direktor ski centra Vlašic, Goran Šarić rekao je: „Nadam se da ćemo sljedeće godine ovaj sporazum proširiti, na pravom smo putu i mnogima smo pokazali kako treba da rade!"

Zajednička karta 10 od sezone važi do kraja zimske sezone 20/21, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na kojem od 4 ski centra.

Komentari