Vesti Rudnik - U planu sportski centar sa stazom za skijanje

Rudnik - U planu sportski centar sa stazom za skijanje

Rudnik, Gornji Milanovac | 23.03.2021. | Kurir.rs / RINA
Rudnik 3881 1100x608

Kategorije

Planina Rudnik jedna je od tri strateške tačke za razvoj turizma na području opštine Gornji Milanovac. Upravo zbog toga, u planu je izgradnja Sportsko-rekreativno-edukacionog centra koji će sadržati stazu za skijanje, bob na šinama, zip lajn, avantura park i druge sadržaje koji bi mogli da se prilagode lokaciji.

- Rudnik je planina koja ima veliki potencijal. U neposrednoj blizini su Gornji Milanovac, Čačak, Beograd, zatim Mladenovac i Aranđelovac, opštine i gradovi sa velikim brojem stanovnika, kojima bi ovi sadržaji mogli biti zanimljivi. Imajući u vidu trenutnu situaciju i nemogućnost dužih putovanja, već samo na par dana, ovde bi bilo moguće doći na dan, uživati u sadržajima tokom celog dana, pa uveče otići kući. Takođe, mnogi posetioci imali bi priliku da upravo ovde naprave svoje prve skijališne pokrete - rekao je Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Plan je da se planina Rudnik oplemeni sa dodatnim sadržajima, kako bi turistima imalo šta da se ponudi tokom čitave godine.

- Imamo nekoliko prepreka koje treba da rešimo, na prvom mestu vodosnabdevanje tog dela, sa kontrolom letenja takođe treba da definišemo odnose jer imaju jedan objekat na samom vrhu staze. Prvi korak svakako treba regulisati sa Srbija šumama imajući u vidu da se sva imovina odnosno zemlja vodi upravo na ovo preduzeće. Nadam se da ćemo uspeti sve probleme da prevaziđemo. Uzdam se u Skijališta Srbije da će napraviti dobar projekat prema kojem ćemo moći da se rukovodimo. Nadam se da će i Vlada Republike Srbije prepoznati našu inicijativu i pomoći izgradnju jednog takvog kompleksa - rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac.

Radovi na izgradnji Vizitorskog centra i bazena na Rudniku, obavljaju se planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni tokom leta.

         Izvor: Kurir.rs / Foto:RINA

 

Komentari