Vesti Rožaje - Treći Snowboard kamp "Hajla" 2017.

Rožaje - Treći Snowboard kamp "Hajla" 2017.

Hajla, Rožaje | 08.03.2017. | radiorozaje.me
sb Hajla 2017 640x389

Snowboard kamp "Hajla" održan je po treći put od 3. do 5. marta 2017. u Rožajama na planini Hajli.

Organizator Manifestacije je Snowboard klub "Jump" iz Rožaja, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija CG i Opštine Rožaje, dok je svoju nesebičnu podršku, između ostalih, organizaciji pružio i menadžment Ski centra "Hajla".

Za učesnike je bio obezbeđen prevoz, u više tura, kako bi se uklopio sa terminima njihovog dolaska, od Rožaja do sela Bandžov (1450 mnv), smještaj, kao i tradicionalna hrana i piće. Učesnici su, kojih je ove godine bilo preko 50, bili smešteni u planinarskom domu "Grope", na 1980 m/nv, u samom podnožju Hajle (2403 mnv), gdje su ih po dolasku, dočekali predstavnici Snowboard kluba "Jump".

Kao i na zadnja dva kampa, i na ovom su priređene freeride vožnje, snowpark na 1980 mnv, uz druženje i očaravajuću i opuštajuću atmosferu divlje prirode. Učešće na ovoj Manifestaciji su, pored gostiju iz Crne Gore i Srbije, uzeli i borderi i skijaši iz Švajcarske.

Dolazak učesnika do planinarskog doma, kako kaže predsednik Snowboard kluba "Jump", Alija Kurtagić, olakšali su pripadnici planinarskog društva i Ski centra "Hajla", kao i Gorska služba spasavanja "Dermando".

Organizacijom ovogodišnjeg Snowboard kampa "Hajla", sudeći po reakcijama učesnika, zadovoljni su kako borderi, tako i organizator.

Galerija slika

Komentari